bezár
 

színház

2022. 11. 05.
Új Stereo Akt-bemutató Tübingenben
Németországban mutatják be a Hotel of Change-t
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Boross Martin és társulata a németországi Tübingenben mutatja be legújabb, Hotel of Change című előadását, amelyben a Stereo Akt színészei mellett helyi aktivistáké a főszerep.    

Idén ősszel megnyitja kapuit a Hotel of Change. A vendégek aktivisták - helyi civilek, akik miközben egy igazságosabb társadalomért fáradoznak, gyakran felörlődnek és kimerülnek a mindennapos küzdelemben. Nekik hozza létre a Stereo Akt a Hotel of Change-t, egy fiktív wellness-oázist a város közepén, ahol a hotel személyzete - a színészek - különös figyelmet fordítanak arra, hogy az elfáradt aktivistákról gondoskodjanak. A hotelben töltött idő során aktivisták és színészek egy közös teret hoznak létre, ahol a vendégek tapasztalatokat cserélhetnek, reflektálhatnak egymás és saját ügyeikre, kikapcsolódhassanak, hogy feltöltődve újult erövel térhessenek vissza mindennapi küzdelmeikbe.

Szkéné színház

A Stereo Akt társulata 2019 után tér vissza újra a tübingeni Zimmertheaterbe. A Hotel of Change egy dokumentarista előadás, amelynek témája az aktivizmus és az alulról jövő kezdeményezések. A darabban nem csupán aktivisták személyes történetei, de ők maguk is szerepelnek a társulat tagjai mellett.
A színészek és aktivisták színpadi találkozása összefüggésekre világít rá művészet és aktivizmus között, két olyan területet vizsgálva, amelynek sokszor velejárója az elhivatott közösségi munka egy nagyobb cél érdekében, amely azonban sokszor önkizsákmányoláshoz és kiégéshez vezet. A színdarab a személyes küzdelmekről és tapasztalatokról, társadalmunk összetett mechanizmusairól, a politikai változásokról és a reményről szól. Legfőképpen pedig azokról a bátor egyénekről, akik nélkül valószínűleg sokkal lassabban forogna a világunk.
 

Stereo Akt - Hotel of Change

Alkotó-előadók:

Borsos Luca, Messaoudi Emina, Göndör László, Martinkovics Máté

valamint Jackie Andres, Ahmed Arafa, Lucas Leppert, Sofia Porscha, Lin Rückschloss

 

Rendező: Boross Martin

Dramaturg: Thury Gábor

Látvány: Raissa Kankelfitz

Videótervező: Bredán Máté

Technikai vezető, fényterv: Stefan Pfeffer

Zene: Tara Khozein, Bartha Márk

Producer: Dieter Ripberger, Mayer Dániel

Produkciós asszisztens: Paula Korneck, Balogh Zsuzsanna

 

Időpont: 2022. november 5-én 20 óra. További időpontok: november 10., 11., 12., 17., 18., 19., 24., 25.

Helyszín: a tübingeni Zimmertheater Löwen színpada

 


 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés