bezár
 

zene

2022. 11. 09.
Érintés - Zenés áhítat a Duo SeRa-val
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2022. november 13-án egy különleges koncertélményben lehet részünk a Deák téri evangélikus templomban. Seleljo Erzsébet szaxofonon, Razvaljaeva Anasztázia pedig hárfán játszik majd. A különleges duó repertoárja között szerepel többek között Jeney Zoltán Soliloquium című darabja vagy Illés Márton Én-kör című műve – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

Az ÚjLélekZene sorozat hatodik éve tölti meg Budapest kiváló akusztikájú templomtereit kortárszenével, klasszikus zenével és improvizációval. A sorozat művészeti vezetője, a kanadai-magyar karmester-zeneszerző Ajtony Csaba a következőképpen fogalmazott a koncert témája, az Érintés kapcsán: „Akkor nevezhetjük érintésnek az előadók és hangszerek fizikai kontaktusát, ha ez a zenei kifejezés érzékenységével párosul. Az előadók a koncert során egymás hangszerein is játszanak, párhuzamban a lelki megérintés gondolatával.”

A kamaraesten Seleljo Erzsébet szaxofon- és Razvaljaeva Anasztázia hárfajátékát hallhatjuk. A duó 2012-ben alakult, repertoárjukban a reneszánsztól a romantikán át a kortárszenéig minden műfaj megtalálható. A zenés áhítaton az erre a nem mindennapi hangszerpárosításra készült átiratok mellett kifejezetten számukra komponált műveket is előadnak, mint például Balogh Máté, Dukay Barnabás, Horváth Márton Levente, Tornyai Péter és Wettl Mátyás darabjait.

A koncert a Sonus Alapítvány a Mai Zene és a Korszerű Előadóművészet Támogatására szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásában valósul meg.

Négyzetes kép a leadben: Sonus Alapítvány
Fejléc kép: Sonus Alapítvány

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés