bezár
 

film

2022. 12. 02.
Bizarr szerelmi történet dobja fel a karácsonyi szezont a mozikban
December 8-tól lesz műsoron az Átjáróház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Decemberben új értelmet kap a halálos szerelem kifejezés: az Átjáróház című, fantasy- és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus film december 8-án kerül a hazai mozikba. Az Átjáróház bebizonyítja, hogy az igazi szerelem nem ismer határokat: még az élők és holtak között húzódót sem.

A film főhőse, Krisztián (Bárnai Péter) ugyanis akkor sem mond le szíve választottjáról, amikor a lány (Rujder Vivien) kénytelen lemondani az élők társaságáról. A hős megharcol szíve választottjáért, és néhány nagyon furcsa (részben élő, részben halott) társ segítségével visszaszerzi őt. A halott lány és a hullaházban éjjeliőrként dolgozó fiú kapcsolatának csöppet sem komor története feldobja majd a karácsonyi szezont a hazai mozikban.

Madarász Isti ízig-vérig romantikus filmjében szokatlan helyszínekre kalauzolja nézőit, a különös kalandoknak pedig látványos, magyar filmen ritkán látható fantáziával magvalósított környezetet álmodott meg a rendező. Ráadásul – figyelembe véve, hogy a film az ünnepi szezonban kerül a nézők elő – sok viccel, kedvességgel garantálja a szórakoztató hangulatot. Madarász kiváló színészekre támaszkodhatott: a két főszereplő mellett fontos szerepet kapott a filmben Kulka János, Kútvölgyi Erzsébet, Galla Miklós, Mészáros Máté, Dobó Kata, Árpa Attila, Székely B. Miklós, valamint a Pamkutya.

A mozikban és az interneten már fut az Átjáróház hosszú előzetese, amely már sokat elárul a sztoriról: láthatják a nézők, hogy milyen Kútvölgyi Erzsébet, amikor varázsol; milyen hullaházigazgató Galla Miklós; hogyan reagálnak Pamkutyáék, amikor a halott lányt az életbe visszahozni próbáló főhőst épp varázsláson kapják; vagy éppen milyen csodásan működik a kémia Rujder Vivien és Bárnai Péter között.

„Ez egy fiú és egy lány története” – mesélte a film női főszereplője, Rujder Vivien. „Összeütköznek a biciklijükkel, nagyot esnek, beszélgetni kezdenek, és innen minden könnyen megy… vagyis menne, ha a lány nem szállna fel pont egy olyan buszra, amelyik balesetet szenved. Mire viszontlátják egymást, a fiú már őr a hullaházban, a lány pedig lakó. Nagyon izgalmas volt élni a halál után, fantáziálni arról, hogy vajon hogy történhetnek a dolgok »odaát«. Jól éreztem magam a forgatáson, nagyon jó és fontos munka volt nekem, ez volt az első nagyjátékfilmes főszerepem. Nagyon jól értettük egymást Bárnai Péterrel, és Madarász Isti is laza, vidám munkahangulatot teremtett. Szerintem a filmen is ez fog látszani.”

A filmet forgalmazza az InterCom.

 

Forrás: InterCom

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés