bezár
 

art&design

2022. 12. 05.
ArtXmas: Kortárs képzőművészek a Lobenwein Galéria karácsonyi aukciós kiállításán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ArtXmas: Kortárs képzőművészek a Lobenwein Galéria karácsonyi aukciós kiállításán Csaknem harminc kortárs képzőművész mutatja be karácsonyi ihletésű munkáit a Lobenwein Galéria karácsonyi aukciós kiállításán, amelynek anyaga vasárnap az Akvárium Klubban, december 7. és 23. között pedig a Főfotó Baross utcai stúdiójában látható.

A Lobenwein Galéria 2020-ban indult útjára a virtuális térben, azóta több, sikeres akciót elindítva. „Az ArtXmas egy új programunk, amely nagyon közel áll a szívemhez" - hangsúlyozta Lobenwein Norbert.

Mint a galériavezető közölte, kíváncsi volt, hogy mit jelent a karácsony azoknak a művészeknek, akiket nagyra tart, így mintegy harminc kortárs képzőművészt kért fel a Lobenwein Galéria első karácsonyi akciójára. Az alkotók egyedi, erre az alkalomra készült művekkel vesznek részt a programban.

Az ArtXmas keretében élő legendák és fiatal tehetségek is ecsetet ragadtak. A névsorban szerepel Bács Emese, Bereczki Kata, Bondor Csilla, Borsandi Balázs, Bukta Imre, Döme Péter, drMáriás, Ef Zámbó István, Eged Enikő, Gaál Kata, Győri Márton, Hu-Yang Kamilla, Kiss Tibor, Jásdi Juli, Labrosse Dániel, Magyarósi Éva, Marosi Panni, Murakami Patrick, Nemes Anita, Ódor Bence István, Pakosz Anna, Petyka, Sibitka Anna, Soós Nóra, Varga Bálint Dániel, Wahorn András és Weiler Péter is.

 Az ArtXmas kiemelt alkotása a 2006-ban elhunyt Bada Dada Pingvin labdázik holdtöltekor a rókával című műve, a Lobenwein Galéria tulajdona a tárlaton is látható lesz.

Az eredeti művek december 20-án online aukción találhatnak gazdára, kikiáltási áruk 100 ezer forinttól csaknem 2 millió forintig terjed. Kis példányban sorszámozott, szignózott giclée nyomatok, illetve képeslapok is készülnek a munkákból.

A kép forrása: Lobenwein Galéria - Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
A Trafó Galéria Hogyan lehet egy téglával betörni a bank ablakát, ha még ahhoz sincs erőnk, hogy kikeljünk az ágyból? című kiállításáról
Gondolatok Vámos János Légvár című kiállításáról
art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol
Beszélgetés a képeskönyvekről a Pagony Szalonban
Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
A közelmúlt román prózájából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés