bezár
 

art&design

2023. 01. 06.
Nemzetközi pályázaton keresik a MOME következő rektorát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi pályázaton keresik a MOME következő rektorát A hazai felsőoktatásban újszerűnek számító módon, nyílt nemzetközi pályázaton keresi következő rektorát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) – közölte az intézmény az MTI-vel.  

„Az intézmény fenntartója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány úgy döntött, hogy a következő rektor kiválasztására új, a hazai felsőoktatásban eddig ismeretlen gyakorlatot vezet be. A legfontosabb újdonság, hogy a most meghirdetett pályázat nemzetközi, azaz a határokon innen és túl is keresik az egyetem számára legalkalmasabb vezetőt” – írták a MOME közleményében.

„Nemzeti intézmény vagyunk, ám a művészetek és a design nemzetközi nyelv. Mi azzal tehetjük a legtöbbet Magyarországért, ha olyan egyetemet építünk, ahonnan a hallgatóink a legnagyobb eséllyel és a legmagasabb arányban érnek el világraszóló sikereket. Ehhez az elérhető legjobb rektorra van szükségünk, érkezzen itthonról, a régióból vagy bárhonnan a világból” – idézik a közleményben a pályázat kiírása kapcsán Böszörményi-Nagy Gergelyt, a MOME alapítványi elnökét.

Mint írták, a pályázatban a szakmai előélet mellett kiemelt hangsúllyal szerepelnek a vezetői képességekkel kapcsolatos elvárások is. Ilyen például a dinamikus és jövőorientált gondolkodás, a munkatársak mindennapi támogatásának képessége, a kiváló nyelvismeret és az egyetem javára fordítható, magas szintű nemzetközi kapcsolatrendszer. A MOME fenntartója több mint másfél évet szán az új rektor kiválasztására és felkészítésére.

A nyílt nemzetközi pályázat előkészítésében Fülöp József jelenlegi rektor, a MOME szenátusa és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány nemzetközi tanácsadó testülete is részt vett – olvasható a közleményben.
 

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gondolatok Lóránt János Demeter életműkiállításáról
art&design

Eszmefuttatás az Átmeneti tárgyak, átmeneti tájak című kiállításról
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban

Más művészeti ágakról

Kilian Riedhof: Nem kapjátok meg a gyűlöletem
Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
Tárca Svédországból
Emlékfát és emléktáblát avattak Kabai Lóránt tiszteletére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés