bezár
 

irodalom

2023. 01. 20.
Bemutatják Kabdebó Lóránt posztumusz kötetét
Valami történt – Szabó Lőrinc átváltozásai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2023. január 26-án délután 17 órakor mutatják be a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.) Kabdebó Lóránt a Prae Kiadó gondozásában posztumusz megjelent, Valami történt – Szabó Lőrinc átváltozásai című kötetét.

Az irodalomtörténész életéről, pályájáról, Szabó Lőrincről Dobos Mariannéval és a kötet szerkesztőjével, Smid Róberttel Kulcsár-Szabó Zoltán beszélget. Az eseményhez itt lehet csatlakozni. 

Kabdebó Lóránt posztumusz kötete egyszerre szól a költői életműről és a saját elhívatottságáról, az életművel való foglalkozás hat évtizedes tapasztalatairól és az olvasó meghívásáról. Az új szereplő a modernitásban, Szabó Lőrinc Kalibán-erejű debütálása és az új szereplő a tudományos életben, Kabdebó pályakezdése egymásra olvashatók, így kapunk egy kettős szintézist: Szabó Lőrinc költészetéről és Kabdebó Lóránt monográfusi munkájáról.

A Prae Kiadó minden érdeklődőt szeretettel vár. 

Kabdebó Lóránt

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Rőhrig Eszter: Ephyra, szerelmem, Napkút Kiadó, 2023
László Noémi és Tóth Kinga közös könyvbemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon

Más művészeti ágakról

gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés