bezár
 

irodalom

2023. 01. 20.
Bemutatják Kabdebó Lóránt posztumusz kötetét
Valami történt – Szabó Lőrinc átváltozásai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2023. január 26-án délután 17 órakor mutatják be a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.) Kabdebó Lóránt a Prae Kiadó gondozásában posztumusz megjelent, Valami történt – Szabó Lőrinc átváltozásai című kötetét.

Az irodalomtörténész életéről, pályájáról, Szabó Lőrincről Dobos Mariannéval és a kötet szerkesztőjével, Smid Róberttel Kulcsár-Szabó Zoltán beszélget. Az eseményhez itt lehet csatlakozni. 

prae.hu

Kabdebó Lóránt posztumusz kötete egyszerre szól a költői életműről és a saját elhívatottságáról, az életművel való foglalkozás hat évtizedes tapasztalatairól és az olvasó meghívásáról. Az új szereplő a modernitásban, Szabó Lőrinc Kalibán-erejű debütálása és az új szereplő a tudományos életben, Kabdebó pályakezdése egymásra olvashatók, így kapunk egy kettős szintézist: Szabó Lőrinc költészetéről és Kabdebó Lóránt monográfusi munkájáról.

A Prae Kiadó minden érdeklődőt szeretettel vár. 

Kabdebó Lóránt

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

A teremtett „képzelet” határtalansága
Szinvai Dániel: Párhuzam
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés