bezár
 

színház

2023. 03. 08.
A Farsang című Caragiale-vígjátékot mutatja be a Thália Színház
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A Farsang című Caragiale-vígjátékot mutatja be a Thália Színház A Farsang című darabot mutatja be szombaton a budapesti Thália Színház. Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt vígjátékát Hamvai Kornél új fordításában és átdolgozásában, Keszég László rendezésében láthatja a közönség-írja az MTI.

Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt "megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós" vígjátékot, amely az új fordításban még pontosabban és igazabban mutat rá a szerelem, a hiúság és a szerelemféltés miatti gyarlóságainkra - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a történet főhőse Nicu (Vida Péter), a világon mindennel ügyeskedő és bizniszelő vállalkozó. Kevés neki, hogy holmi tetoválószalont üzemeltessen, ezért - nem hivatalosan - befúrja magát a román kormányelitbe, hogy ott alkotóművészeti vénáját kidomborítva megszerezzen egy zsíros kulturális miniszteri állást. Azzal azonban nem számol, hogy a párhuzamosan futtatott szerelmi afférjai megnehezítik a dolgát. "És amikor jön a farsang, a jelmezekben hirtelen már az sem egyértelmű, kinek kire is kell féltékenynek lennie. Az álarcok felkerülnek, a gátlások le, és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás" - olvasható az előadás ajánlójában.

Mint írják, a farsangi bohózat legfőbb tanulsága, hogy hiába vagyunk őszintébbek álarcban, ha nem tudjuk, kivel beszélünk.

Az 1885-ben írt darabban a főszerepet alakító Vida Péter mellett Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna, Csőre Gábor, Hevesi László, Mózes András és Domokos László játszik.

Az előadás díszlettervezője Árvai György, jelmeztervezője Szűcs Edit, a dramaturg Enyedi Éva, a zene Márkos Albert munkája.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
Varázslat egy nyáréjszakán a Tháliában
Horváth Nóra: FRENÁK PÁL ABÉCÉDAIRE-JE - Átjárások a filozófia és FrenÁk organikus mozgásnyelve között

Más művészeti ágakról

Károlyi Csaba: Egy teljes év Jelenkor Kiadó, Budapest, 2022.
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés