bezár
 

film

2023. 03. 25.
A mozipremier előtt a Cinegón debütál az Egy újságíró meggyilkolása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Egy újságíró meggyilkolása című dokumentumfilm hazai viszonylatban rendhagyó módon kerül a közönség elé: az országos mozibemutatót megelőző két hétben, április 12-től április 26-ig Cinego felületén lesz látható.

Egy fiatal, ambiciózus oknyomozó újságírót és menyasszonyát saját otthonukban agyonlőnek Szlovákiában. A merénylet nagy közfelháborodást vált ki. Az emberek az utcára vonulnak, amikor egy informátornak köszönhetően a szerkesztőségbe eljuttatott titkos aktából kiderül, hogy a gyilkosság megbízója feltehetően az ország egyik kétes hírű üzletembere volt. A szálak a legfelsőbb körhöz vezetnek: a felbujtó feltehetőleg közvetlen kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. A nyomozás során olyan szövevényes háló bontakozik ki, amelynek leleplezése korrupt bírák, oligarchák, végső soron pedig a kormánypárt, sőt, a miniszterelnök alól is kiránthatja a talajt.

A Cinego az egyetlen artfilmekre specializálódott online videótéka Magyarországon. A kínálatban megtalálhatók a legnagyobb fesztiválok sikerei éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai. A Cinego ezzel hatalmas űrt tölt be a legális online filmnézőoldalak piacán: mivel elsősorban az artmozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól.

A 19. Verzió Filmfesztivál közönségdíját elnyert Egy újságíró meggyilkolása tökéletesen illeszkedik az online videótéka profiljába. A dokumentumfilm valós felvételekkel, az áldozatok közvetlen hozzátartozói és kollégái nyilatkozataival, valamint egy politikai thriller feszültségével ad képet a poszt-kommunista régió valódi arcáról.

A film a Cinegón a premier előtti időszakban 1800 forintért lesz kölcsönözhető, az előfizetők pedig kedvezményes áron, 1200 forintért tekinthetik meg. Április 27-től országosan is látható lesz a mozikban a film a Mozinet forgalmazásában.

Forrás: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés