bezár
 

irodalom

2023. 03. 26.
Előrendelhető Gál Ferenc új verseskötete, a Ház körüli munkák
Kötetbemutató a szerzővel és Áfra Jánossal április 11-én a Kis Présház kávézóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Költészet napján, április 11-én jelenik meg Gál Ferenc új verseskötete, a Ház körüli munkák a Prae Kiadó gondozásában. A kollekció nyolc évvel követi a legutóbbi, Az élet sűrűjében című kötetet. Bemutatók: április 11-én 19 órától a Kis Présházban Áfra János, majd május 11-én 18 órától a Margó Fesztiválon Gál Ferenccel és Turi Tímeával Krusovszky Dénes beszélget.

Az angyalok mostanra eltűntek Gál Ferenc költészetéből, és az „…őrangyal / helyett csak az a lankadt fikusz / áll jobb felől mögötted”. Maradt a bársonyember is a függöny mögött, aki megtöri a csöndet. A versek számozottan követik egymást, mint legújabb jelenetek a bábuk életéből. Augusztus továbbra sem enged, és az elvarratlan szálakról kiderülhet, hogy valaki már elvágta őket. A fények összevisszaságában a boncmester dolgos alakja tűnik fel a szerző ötödik kötetében, és egy félmosoly valaki mástól, aki mindig jelen van, bármi is történjék. A fénytölcsérben pörögve látszik, hogy a munkát elvégezni sokféleképpen lehet, de a végére érni csak a legvégén. A hétköznapi élet tereit és mozgásait létállapotokként értelmező megfigyelő nyomokat, lenyomatokat követ és vesz számba, de tudja, hogy minden más fénytörésben látszik a megtalált szavakban, még a töltelékszavakban is. Nem ismétli meg a pókember hibáit, hozzád beszél.

Gál Ferenc új verseskötetét április 11-én mutatják be a Kis Présház kávézóban, a szerzővel Áfra János beszélget. Egy hónappal később pedig, május 11-én 18 órától a Margó Fesztiválon Gál Ferenccel és Turi Tímeával Krusovszky Dénes beszélget.

A Ház körüli munkák előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában.

Ház körüli munkák

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés