bezár
 

irodalom

2023. 03. 31.
Beszélgetés Petőfi Sándor irodalmi emlékezetéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2023. március 22-én megnyílt a Blinken OSA Archivumban a Petőfi születésének 200. évfordulójára rendezett, PETŐFI MINDEN IDŐBEN: A Petőfi-kultusz politikai változásai 1942 és 1956 között című kiállítás. A felolvasással egybekötött beszélgetésre április 5-én, szerdán 18 órától kerül sor a Blinken OSA Archivum Centrális Galériájában - értesítették a Prae művészeti portált a szervezők. 

Ki volt Petőfi az irodalmi utókor számára? Hogyan látták irodalmi és poétikai jelentőségét? Elválasztható-e az irodalmi hagyományban Petőfi költői szerepe és politikai, közéleti mítosza? Szabad-e viccelni Petőfivel? Az est folyamán irodalmi szemelvények tükrében próbálunk ezekre a kérdésekre választ találni.

A beszélgetés résztvevői: Bán Zoltán András író, drámaíró, kritikus és Keresztesi József író, költő, kritikus, a beszélgetés moderátora Mink András.

A kiválasztott szemelvényeket Samudovszky Adrian és Veszelovszki Janka olvassa fel.

Az Archivum március közepétől május végéig tartó, PETŐFI DÉLIBÁBOK című programsorozata nem Petőfi életéről és művészetéről, hanem Petőfi emlékezetének történetéről, annak különböző aspektusairól szól. 176 éve kergetjük Petőfi délibábját. A filmvetítésekkel, színházi előadásokkal, felolvasásokkal és beszélgetésekkel tarkított eseménysorozat ennek a történetébe kínál betekintést.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés