bezár
 

színház

2023. 05. 13.
Makai Zsolt világosító kapta a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Makai Zsolt világosító kapta a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat Makai Zsolt világosító, fényszabályozó-kezelő kapta idén a Vígszínház Várkonyi Zoltán-emlékdíját, amelyet minden évben műszaki vagy adminisztratív dolgozóknak ítélnek oda a társulat titkos szavazása alapján.

A Várkonyi Zoltánról, a színház legendás igazgató-rendezőjéről elnevezett díjat péntek este, Az öreg hölgy látogatása című előadás után a Várkonyi-család - Várkonyiné Farkas Éva, Várkonyi Gáspár és családja -, valamint Rudolf Péter igazgató adta át - közölte a Vígszínház.

Szkéné színház

Az idei díjazott, Makai Zsolt mintegy 38 éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának, neki ez a munka "életre szóló szerelem" lett - olvasható a tájékoztatóban.

"Olyan régóta vagyok itt, hogy a színház szinte minden tégláját ismerem. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen szép épületben dolgozom" - idézte a teátrum Makai Zoltánt, aki szerint a világosítás érdekesebb munka, mint ahogy azt egy civil gondolná.

"Nekünk kell biztosítani, hogy a 100. előadáson is úgy nézzen ki a hatásvilágítás, ahogy a világítástervező megálmodta. Egy jól beállított fény szebbé varázsolja a díszletet, képes például a drámai hangulatot erősíteni" - magyarázta a díjazott.  

A Várkonyi Zoltán-díjat a rendező-igazgató özvegye, Szemere Vera alapította 1984-ben. Azóta minden évben a színház dolgozói titkos szavazással voksolnak egy műszaki vagy egy adminisztratív munkakörben dolgozó kollégára, akit Várkonyi Zoltán születésének május 13-i évfordulójához kapcsolódva tüntetnek ki - áll a közleményben.

A kép forrása: https://www.facebook.com/vigszinhaz/?locale=hu_HU

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nő létére – improvizált előadás a Kastner Kommunityben

Más művészeti ágakról

építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
Az Atmosphere rendezvénysorozat első estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés