bezár
 

art&design

2023. 05. 18.
Kuzma Eszter Júlia önálló kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 30-án, este 6 órakor rendezik meg Kuzma Eszter Júlia UNFINISHING – Befejezetlenítés című önálló kiállításának megnyitóját a Kesztyűgyár Galériában.  A tárlat arra összpontosít, hogy lebontsa a félreértést, miszerint egy műtárgyat csak szemlélni kell.

A műalkotás arra való, hogy ráébresszen, van vele teendőnk: valami felismerni és megcselekedni való. A műtárgy nem a művészé, nem a kiállítótéré vagy a múzeumé, hanem mindenkié. Műtárgyat alkotni annyi, mint saját energiáinkat tárgyakban egyesíteni – olyan tárgyakban, amelyek soha nem léteztek ezelőtt. A kreatív energia megnyilatkozása mindenképp tartalmaz valamilyen finom transzcendenciát, éppen ezért a kiállítótér maga is egyfajta szent helyként fogható fel. A művészet egyik fontos feladata, hogy ráébredjünk, belső világunknak nem csak nézői vagyunk, hanem hozzá is tartozunk – ugyanúgy, ahogy egymáshoz; éppen ezért egy műtárgy különösen fontos feladata a közösség helyreállításában is állhat.

Kurátor: Körösvölgyi Zoltán
Zene: Maluridé

A kiállítás 2023.05.30. és 2023.06.23. között tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Über das Neue. Wiener Szenen und darüber hinaus
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
art&design

Rabóczky Judit Rita kiállítása a B32-ben

Más művészeti ágakról

Békés Pál meseregényei a Jelenkornál
Háztartásbeli (Storytelling-est és balkáni falatozás csak nőknek) a STEREO Művházban
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés