bezár
 

art&design

2023. 05. 18.
Kuzma Eszter Júlia önálló kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 30-án, este 6 órakor rendezik meg Kuzma Eszter Júlia UNFINISHING – Befejezetlenítés című önálló kiállításának megnyitóját a Kesztyűgyár Galériában.  A tárlat arra összpontosít, hogy lebontsa a félreértést, miszerint egy műtárgyat csak szemlélni kell.

A műalkotás arra való, hogy ráébresszen, van vele teendőnk: valami felismerni és megcselekedni való. A műtárgy nem a művészé, nem a kiállítótéré vagy a múzeumé, hanem mindenkié. Műtárgyat alkotni annyi, mint saját energiáinkat tárgyakban egyesíteni – olyan tárgyakban, amelyek soha nem léteztek ezelőtt. A kreatív energia megnyilatkozása mindenképp tartalmaz valamilyen finom transzcendenciát, éppen ezért a kiállítótér maga is egyfajta szent helyként fogható fel. A művészet egyik fontos feladata, hogy ráébredjünk, belső világunknak nem csak nézői vagyunk, hanem hozzá is tartozunk – ugyanúgy, ahogy egymáshoz; éppen ezért egy műtárgy különösen fontos feladata a közösség helyreállításában is állhat.

Kurátor: Körösvölgyi Zoltán
Zene: Maluridé

A kiállítás 2023.05.30. és 2023.06.23. között tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés