bezár
 

art&design

2023. 06. 06.
Nagy Dániel kiállítás a Kahán Art Space Budapest galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 8-án 18 órakor lesz Nagy Dániel szobrász első önálló kiállításának megnyitója a Kahán Art Space Budapest galériájában. A tárlaton új az munkák mellett bemutatásra kerül a tavalyi diplomamunka egyik műve is, amely a korábbi alkotásokhoz képest már elmozdulást jelent egy nyersebb, de letisztultabb irány felé.

Nagy Dániel 1994-ben született Szolnokon. Diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász tanszékén szerezte, ahol mestere Karmó Zoltán volt. Diplomamunkájáért megkapta a legjobb szobrász diplomamunkának járó Vígh Tamás díjat. Számos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt, Szlovákiában, Lengyelországban és Indiában is. Munkái a Magyar Képzőművészeti Egyetem archívuma mellett magángyűjteményekben is megtalálhatók.

Munkássága a szobrászatban megjelenő gesztus szerepével foglalkozik. A festészettel ellentétben – ahol a gesztusok a maguk könnyedségében és pillanatnyiságukban rögzülnek a hordozón – a szobrászatban a gesztusok egyszeriségének megkötése technológia szempontból nagyobb kihívást jelent. Munkái jelentős részét ezért készíti kovácsoltvasból, igyekszik az alakítás nyomait megőrizni. Ezek, a szobor készülése közben létrejövő nem kreált, véletlenszerű, az anyag önműködésének is teret hagyó gesztusok segítenek abban, hogy az alkotás egyszeri és megismételhetetlen formát öltsön. Ezzel párhuzamosan Nagy Dániel annak a vizsgálatára tesz kísérletet, hogy mi az a legkisebb gesztus, amely elég ahhoz, hogy a nyersanyag szoborrá lényegüljön át.

A tárlat 2023. június 8. és 2023.  július 8. között, keddtől szombatig tekinthető meg.

A kiállítást megnyitja: Szabó Annamária kurátor és művészeti író

További információk az esemény Facebook oldalán és a művész Instagram oldalán találhatók. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés