bezár
 

film

2023. 08. 19.
Megújult az Art+ Cinema és Kávézó
Három vetítőteremmel üzemel a mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 24-én a 10. Vertigo Filmhét premier előtti vetítéseivel, Sándor Pál kultfilmjeivel és kutyabarát kávézóval nyílik meg újra a tetőtől talpig felújított és átalakult Art+ Cinema, a belváros kedvelt art mozija – közölte a sajtóval a mozi üzemeltetését idén átvevő Pannonia Movie Kft.

Az idéntől a Pannonia Movie Kft. üzemeltetésében működő mozi teljes körű felújításon és átfogó átalakításon esett át. Nemcsak a vetítőtermek kialakítását és azok technikai felszereltségét modernizálták, hanem a mostantól kutyabarát helyszínként működő kávézó is teljesen megújult, hogy még kényelmesebb és inspirálóbb élményt nyújthasson a látogatóknak.

A mozi a korábbi kettő helyett mostantól három teremmel működik majd, és az arányos kialakítású új termeknek köszönhetően jelentősen javult a moziélmény is. A több terem emellett szélesebb körű filmkínálatot is eredményez a továbbiakban – ígéri az új üzemeltető.

Kutyabarát kávézó az Art+ Cinemában

Az új Art+ Cinema és Kávézó a filmklasszikusoktól a kortárs art filmeken és művészettörténeti filmeken át a családi, ifjúsági filmekig és zenei témájú mozitartalmakig széles programválasztékkal fogja várni a közönséget, és emellett speciális tematikus események, filmhetek, fesztiválok és előadások is részét képezik mostantól a repertoárnak.

Az augusztus 24-i nyitóhét rögtön filmkülönlegességekkel csábítja a megújult mozi kipróbálására a nézőket: egy filmhét és egy retrospektív sorozat is várja a filmrajongókat.

A 10. Vertigo Filmhéten a vígjátékoktól a drámán át a horrorfilmig 18 új alkotást, köztük Oscar-díjas filmeket és fesztiválkedvenc különlegességeket nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők, a filmhét programjáról itt írtunk bővebben.

A filmhéttel egy időben, augusztus 24–30. között Sándor Pál-retrospektív sorozat fut majd a moziban, olyan klasszikusokkal a vásznon, mint a Régi idők focija vagy a Szeressük egymást, gyerekek.

Az Art+ Cinema műsorpolitikájának egyik fő pillére lesz, hogy art filmeket is rendszeresen műsorra tűz – eredeti nyelvű, feliratos formában is – amelyek máshol már nem elérhetők. Ezek a többségében fesztiváldíjas alkotások kiemelkednek a tömegfilmek közül, és különleges élményt kínálnak mindazoknak, akik szeretnék beleásni magukat a mélyebb mondanivalóval rendelkező filmek világába – részletezi elgondolásait a Pannonia Movie stábja. Ennek szellemében ősszel további retrospektív sorozatok keretében kerülnek vászonra a magyar filmtörténet megkerülhetetlen alkotásai: Sára Sándor, Mészáros Márta és Fábri Zoltán legismertebb munkái.

Megújult az Art+ Cinema

Emellett művészeti ismeretterjesztő filmeket is rendszeresen bemutatnak majd, melyek átfogó képet festenek a művészettörténet nagy hatású alkotóinak sokszínű világáról. A hollywoodi kultfilmek sem maradnak ki a repertoárból, a tervek között szerepel a digitálisan felújított filmtörténeti klasszikusok újbóli bemutatása.

A már eddig is családias hangulatáról ismert Art+ Cinema mindig olyan kulturális közeget nyújtott, amely inspirálja és összehozza az embereket. A felújítás és az új üzemeltetés lehetőséget nyújt, hogy a mozi még magasabb színvonalon szolgálja ki régi és új közönségét, és közben megtartsa ezt az egyedi hangulatot, ami az Art+ Cinema jellegzetessége – hangsúlyozza az új üzemeltető.

Forrás: Pannonia Movie Kft.
Képek: Art+ Cinema Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michał Chmielewski: Roving Woman
Tom Cruise újabb lehetetlen küldetésre indul
Carlota González-Adrio: Ház a kaktuszok között

Más művészeti ágakról

irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés