bezár
 

irodalom

2023. 09. 04.
Nyilvános a KÖZÖD? – I. Budapesti Részvételiségi Fesztivál programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal szervezi meg a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány a Nyolc Ág Stúdióval együttműködésben a KÖZÖD? – Budapesti Részvételiségi Fesztivált szeptember 8. és 10. között a Szeszgyár közösségi parkban.

A háromnapos rendezvényen számos workshop, foglalkozás, pódiumbeszélgetés fogja gyakorlati és elméleti szinten tárgyalni a kultúra és a közösségek kapcsolódásának lehetőségeit, a részvételiségi módszertan jövőjét, de a szervezők gondoskodtak a bensőséges hangulatú, klasszikus fesztiválstruktúrákról: akusztikus szólókoncertet ad Szabó Balázs és Naisván is.

A KÖZÖD? – Budapesti Részvételiségi Fesztivál keretében a megszokott aktív előadó és passzív hallgatóság struktúrán túllépve a fellépők és a közönség közös aktivitásával kelnek életre a programok az alkotni vágyók és a társadalmi problémákra érzékeny emberek érdeklődését kielégítve, inspirálva és motivációikban megerősítve őket, hogy a részvételiség gondolatával a középpontban visszatérjen az eredeti értelemben vett politika egy olyan korban, ahol az állampolgárok nagy része nincsen birtokában azoknak az eszközöknek, melyekkel érdemben járulhatna hozzá közös ügyeinek alakulásához.

A tervezett programokban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a pódiumbeszélgetéseket közös beszélgetésekké, a koncerteket a lehető legszemélyesebbé, a képzőművészetet pedig közös alkotásokká varázsoljuk.

Jelentős szerepet kap még a fesztiválon az az események közötti szabad tér, amit a résztvevők a hallottak megvitatásával, relaxálással, olvasással, kapcsolatépítéssel tölthetnek fel. Az említett szabadidős tevékenységek mellett a látogatóknak lehetőségük lesz a kitelepült civil szervezetek munkájáról többet megtudni, illetve személyre szabott segítséget is kaphatnak ebben a két napban.

A programokon való részvétel mindenki számára ingyenes, de rendezvénybiztonsági okokból regisztrációhoz kötött. Az alábbi űrlap kitöltésével részvételi szándékod hivatalossá válik! Várunk szeretettel, legyél te is aktív résztvevője annak, ami körülvesz

REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP: https://forms.gle/Dpzo2HtAp3Bfr3ji7

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket bizalommal a reszvetelisegifesztival@gmail.com e-mail címen.

Fontos infó: a fesztivál alatt kiemelt szerepet szánunk a szemétmentes működésnek, így nem lesz kiszolgálás, viszont bátran hozhatsz magaddal bármilyen italt, ételt. Ami fontos, hogy a szemetet így is gyűjtsük szelektíven! Bár lesz fesztiválbútorzat, de ha csak elhevernél a fűben, ezt is megteheted: hozz magaddal pokrócot, kempingszéket, ami csak jólesik!

KÖZÖD? – I. Budapesti Részvételiségi Fesztivál programja

Szeptember 8. péntek

14:00 – Közös alkotás első alkalma (a közös alkotás keretében szakavatott koordinátorok segítségével egy utcai kiállítás megvalósításával tesszük szebbé a Szeszgyár egyik falát)
15:00 – Kreatív írás műhely Vajna Ádámmal
15:00 – Fiatal Drámaírók Háza kitelepülés, Jelenetíró workshop
18:00 – Fesztiválmegnyitó
18:30 – Pódiumbeszélgetés: A közösség szerepe a fiatalokkal foglalkozó magyar független kulturális intézményekben (meghívott vendégek: Fiatal Drámaírók Háza, Fiatal Írók Szövetsége, Free SzFE)
20:00 – Szabó Balázs szólókoncert

Szeptember 9. szombat

11:00 – Közös alkotás második alkalma
13:00 – A Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Iroda iroda kitelepülése, könyvcsere és zenés chill a Szeszgyárban
14:00 – Szociodráma Blaskó Ágnessel
15:00 – Pódiumbeszélgetés: Közösségre alapuló, vállaltan baloldali szórakozóhelyek helyzete Magyarországon – elvek, közösségek, gyakorlatok (meghívott vendégek: Auróra, Gólya Szövetkezet)
17:00 – Pódiumbeszélgetés: A részvételiség lehetőségei – honnan indult a részvételiségi gondolkodás, milyen módszertanok alakultak ki, mi a jövője Kelet- és Közép-Európában? Meghívott vendégek: Frazon Zsófia, Udvarhelyi Tessza (Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Iroda)
18:30 – Pódiumbeszélgetés: Közösség és kultúra (Fehér Renátó, Seres Lili Hanna, Vecsei H. Miklós)
20:00 – Naisván szólókoncert
21:00 – DJ (Bordás Máté)

Szeptember 10. vasárnap

19:00 – Közös alkotás bemutatása
19:30 – Fesztivál záróbeszéd
20:00 – Filmvetítés – Tarr Béla: Családi tűzfészek 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés