bezár
 

film

2023. 09. 10.
Kategóriáját megnyerte Velencében Reisz Gábor filmje
Első lett a Magyarázat mindenre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kategóriáját megnyerte Velencében Reisz Gábor filmje A Magyarázat mindenre című film, Reisz Gábor alkotása nyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában - közölte a forgalmazó Cirko Film szombat este az MTI-vel. A velencei bemutató alapján készült kritikánk máris olvasható.

A díjat a fesztivál záróceremóniáján a Lidón vette át a rendező, akinek ez a harmadik nagyjátékfilmje. A forgalmazó szerint a film velencei fogadtatása egyöntetűen pozitív volt.

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról - írta a Cirko Film.

A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók - olvasható a közleményben. A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF - Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.

A Magyarázat mindenre október 5-én kerül a magyar mozikba, de szeptember 22-től premier előtti vetítéseken is látható.

A velencei bemutatón Kiss Dalma vett részt, kritikája itt olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Christopher Nolan Oppenheimeréről
Defektes dinamikák a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon
Wes Anderson: Asteroid City

Más művészeti ágakról

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés
Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten
A Grecsó fivérek estje
A magyar szocialista kerámia története


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés