bezár
 

zene

2023. 09. 11.
A Bartók Emlékházban lép fel Polgár Éva zongoraművész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bartók Emlékházban lép fel Polgár Éva zongoraművész Budapesten koncertezik Polgár Éva zongoraművész: a 2012-es Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Verseny nagydíjasa szeptember 22-én, pénteken a Bartók Emlékházban ad zongoraestet - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Az Egyesült Államokban élő, világszerte koncertező Polgár Éva Liszt- és Bartók-műveket ad elő az MVM Koncertek 20. jubileumi zongorasorozatának keretében a Bartók Emlékházban. Mint a közleményben felidézik, Polgár Éva a Hungary Foundation kulturális nagyköveteként 2022 őszén Chicagóban, Los Angelesben, Washington DC-ben és a New York-i Carnegie Hallban lépett fel.

A sorozat következő koncertjén, szeptember 28-án a Junior Prima díjas Pellet Sebestyén Liszt, Schumann és Brahms darabjaival lép a közönség elé, szintén Bartók korábbi otthonában - áll a közleményben.

Polgár Éva zenekari előadásai során olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Vásáry Tamás és Horst Förster, akinek a vezénylete alatt háromszor lépett fel telt ház előtt a lipcsei Gewandhausban. Az Ektro Records által kiadott kortárs lemezei Vály Sándor festőművésszel az irodalom, a képzőművészet és a zeneművészet átjárhatóságán alapulnak, szólóalbumát Liszt Harmonies patriotiques et religieuses címmel a Hunnia Records jelentette meg. Szerteágazó tevékenysége mellett a Los Angeles-i Liszt Verseny igazgatójaként segíti a tehetséggondozást és a magyar zenekultúra népszerűsítését.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés