bezár
 

irodalom

2023. 09. 21.
A hétvégén Kultúrák éjjel-nappal programsorozat!
Több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja az érdeklődőket országszerte és a határon túl
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvégén Kultúrák éjjel-nappal programsorozat! A Kultúrházak éjjel-nappal célja több mint másfél évtizede az, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek.  

Mint írják, a "Mindennap értéket adunk" szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.

A közleményben felidézik, hogy a tavalyi rendezvényen több mint 300 regisztráló mintegy 400 helyszínen csaknem 1000 programmal várta a látogatókat.

A Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett országos rendezvénysorozathoz ingyenesen csatlakozhat minden magyarországi és határon túli közművelődési intézmény, közösségi színtér és szervezet. A hétvégén újra lehetőség nyílik arra, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal keretében minden közösségi színtér vagy intézmény a figyelem középpontjába kerüljön - hangsúlyozzák, megjegyezve, hogy ezen a hétvégén minden évben jelentősen emelkedik a kultúrházak látogatottsága.

Mint írják, pénteken a budapesti Csili Művelődési Központ, szombaton a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra lesz a kiemelt helyszín, vasárnap pedig Epöl községben zajlanak majd a kiemelt programok.

A programsorozathoz csatlakozni kívánó intézmények még szerdán regisztrálhatnak a www.kulturhazak.hu weboldalon. A jelentkezők szakmai programjaik feltöltése mellett létrehozhatják önálló oldalukat a kulturhazak.hu szervezeti adatbázisában. A regisztráló intézmények számára állandó, ingyenes megjelenést biztosítanak, amelyet térképes keresővel is támogatnak.

Az akció szervezői hagyományaikhoz híven pályázatot is hirdettek. A Hogy volt? című fotópályázatra szeptember 29-ig várják a jelentkezőket. További információk a Kultúrházak éjjel-nappal weboldalán olvashatóak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Florencia Sárkány Tímeával beszélgetett
Interjú Grecsó Krisztiánnal
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap

Más művészeti ágakról

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés