bezár
 

zene

2023. 10. 08.
Tina Turner emlékkoncert az Erkel Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tina Turner emlékkoncert az Erkel Színházban Az idén májusban elhunyt világhírű amerikai énekesnő, Tina Turner emlékére tartanak koncertet november 5-én az Erkel Színházban. A fellépők között lesz Tóth Andi, Keresztes Ildikó, Oláh Ibolya, Fehér Adrienn és Freddie is.

Tina Turner számára kiemelten fontos volt az állatvédelem ügye. Most árverésre bocsátanak egy róla készült festményt, a befolyt összegből állatmenhelyeket támogatnak.

Az emlékkoncerten elhangzik többek között a Private Dancer, a Proud Mary, a Simply the Best, a Golden Eye, a Mick Jaggerrel közös It's Only Rock 'n' Roll, a David Bowie-val énekelt Tonight, a Brian Adams-szel előadott It's Only Love vagy az Eros Ramazzottival sikerre vitt Cosas de La Vida is.

A november 5-i este keretében a legismertebb slágereit Tóth Andi, Keresztes Ildikó, Oláh Ibolya és Fehér Adrienn énekli, a világsztárokkal előadott duettekben Freddie, Veréb Tamás és Erox Martini működik közre.

A koncert szervezőjének birtokába került egy vászonfestmény, amely Tina Turner 1990-es barcelonai koncertjének pillanatfelvétele alapján készült. Ezt bocsátják árverésre, a befolyt összegből az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület és az Osiris Állat- és Természetvédő Alapítványt támogatják. A pénzt a koncerten adják át.

Tina Turner az ötvenes évek végétől húsz éven át dolgozott együtt későbbi férjével, Ike Turnerrel. A bántalmazó kapcsolatból kilépve 1976-ban indította el szólókarrierjét, és 45 évesen lett világsztár.

A rocktól a diszkóig sok mindent kipróbált. 1984-ben a rocktörténet egyik legnagyszerűbb visszatérését produkálta: Londonban készült, Private Dancer című lemezéből 12 millió példány kelt el, négy Grammy-díjat kapott érte, a What's Love Got to Do with It című dallal az akkor 45 éves Tina Turner a slágerlista élére ugrott Amerikában.

A világsztárrá vált énekes teltházas arénakoncertek főszereplője volt, lemezei milliós példányszámban keltek el. A kilencvenes évektől ritkábban lépett fel, énekesnői pályafutásának 50 éves jubileumán tartott turnéja 2008-ban az évad legsikeresebb koncertkörútja lett.

Lemezeiből több mint 200 millió fogyott világszerte, az ő koncertjeire váltották eddig a legtöbb jegyet, 2021-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Az életét feldolgozó Tina - The Tina Turner Musicalt a Broadway-n mutatták be 2019-ben. Idén májusban, 83 évesen hunyt el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés