bezár
 

színház

2023. 10. 28.
Dupla előadással ünnepli a Madách Színház a húsz éve bemutatott Az operaház fantomját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jubileumi előadással ünnepli a Madách Színház Az operaház fantomja magyarországi bemutatójának 20. születésnapját november 3-án, amelynek keretében színpadra lép többek közt az összes Fantom, Christine és Raoul - közölte a budapesti teátrum az MTI-vel szombaton.  

A közlemény szerint a jubileumi előadásra már elfogyott minden jegy, ezért a teátrum az ünnepi előadást teljes egészében megismétli november 19-én.

Szkéné színház

A Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber Az operaház fantomja című musicaljét, Szirtes Tamás rendezésében - non-replica változatban.

Mint írják, 17 olyan közreműködő művész van a magyar előadásban, akik a kezdetek óta, azaz 20 éve játszanak a darabban. Két Fantom: Sasvári Sándor és Csengeri Attila, Carlotta szerepében Röser Orsolya és Sáfár Mónika, a Firmin karakterét alakító Galbenisz Tomasz és Weil Róbert, valamint a Kikiáltót megformáló Pusztaszeri Kornél, tíz művész pedig a kórust erősíti a kezdetek óta.

A közlemény felidézi, a darab londoni ősbemutatója 1986-ban volt, mára a világ legtöbbet játszott musicalje lett, megelőzve a Macskákat és a Chicago-t.

A darab Gaston Leroux azonos című regénye alapján készült.

 

Képek forrása: Madách Színház facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Luca Guadagnino: Challengers
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés