bezár
 

film

2023. 11. 10.
Ma este gyilkolunk
2024-ben filmbemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várhatóan jövő évben mutatják be a Ma este gyilkolunk című, Agatha Christie-stílusát idéző, humoros és fordulatokban gazdag krimi-vígjátékot Fazakas Péter rendezésében.

A Ma este gyilkolunk hivatalos előzetese csütörtöktől érhető el a produkció Youtube-csatornáján.

Jelenleg a film utómunkája zajlik. "A film első vágata készen van, jövő évig azonban még nagyon sok munka vár ránk. A következő hónapok során készülnek el a film vizuális effektjei, valamint a főcímen, a végefőcímen, az utószinkronon és a hangutómunkán is ezekben a hetekben kezdünk majd el dolgozni".

Ma este gyilkolunk krimi-vígjátékban több színészlegenda, a hazai és filmes színjátszás legnagyobb alakjai kaptak szerepet. A színészből nyomozóvá avanzsáló főszereplőt Kern András alakítja, mellette Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati is feltűnik majd a vásznon. A fiatalabb generációból többek közt Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András szerepelnek az alkotásban.

A film forgatása idén nyáron 37 nap alatt zajlott öt helyszínen - főként a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében. A viszonylag kis apparátust megmozgató forgatáson a legidősebb és a legfiatalabb stábtag között 72 év volt a korkülönbség: "korelnökként" a 89 évesen is aktív Bodrogi Gyula, legifjabb stábtagként egy 17 éves produkciós asszisztens vett részt a munkában.

A krimi-komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Blokád, az Örök tél, a Félvilág, és A berni követ írója, operatőre Balázs István Balázs. Fazakas Péter rendező nevéhez fűződik többek között az Árulók és a Szabadság - Különjárat című filmek, valamint több sikeres sorozat. A Ma este gyilkolunk producere Lajos Tamás, aki a Blokád, az Ida regénye és az Örök tél című filmeket is jegyzi. Köbli Norbert, Fazakas Péter és Lajos Tamás nevéhez kötődik a 2022-es A játszma című filmdráma is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

David Gordon Green: Az ördögűző: A hívő
Moldovai Katalin: Elfogy a levegő
Brandon Cronenberg: Végtelen víztükör

Más művészeti ágakról

irodalom

Sziveri Intézet, Veszprém, 2023. november 8.
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés