bezár
 

zene

2023. 11. 16.
Csütörtökön kezdődik a Veszprém Jazz Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jazz sokszínűségét hirdeti a csütörtökön kezdődő négynapos Veszprém Jazz Fesztivál, amelyen világsztárok, határműfajokkal kísérletező előadók és fiatal magyar jazz-zenészek is fellépnek a bakonyi vármegyeszékhelyen.

A fesztivál programjában csaknem harminc koncert szerepel - a Hangvillában, az Expresszóban és a Papírkutya Kultúrbisztróban -, melyeken olyan sztárok lépnek fel, mint a francia-svájci trombitás Erik Truffaz, az amerikai gitáros Bill Frisell, az Elefántcsontpartról származó francia dobos-zongorista Manu Katché, a svájci dobos Jojo Mayer, az amerikai Scary Pockets, a német Boticelli Baby, a brit The New Mastersounds, a Kéknyúl és a Nagy Emma Quintet.

prae.hu

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat egyik kiemelt célkitűzése, hogy a 2019-ben elnyert UNESCO Zene Városa címhez igazodva a régióban a zenei műfajok legszélesebb skálája bemutatkozzon, és a világsztárok mellett a régióból is minőségi produkciók lépjenek fel. Ennek jegyében a Veszprém Jazz Fesztiválon a Hangvilla kávézójában magyar fellépők állnak színpadra, a Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a Snétberger Alapítvány növendékei adnak ingyenes koncerteket.

fesztivált a Hangvillában Kleb Attila fotográfus, valamint a Blasius basszusgitárok készítőinek kiállításai színesítik.

A MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztatása szerint a csak vonaton érvényes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy és a térségi vonatokon, helyközi buszokon és veszprémi helyi járatokon érvényes Veszprém-Balaton EKF24 napijegy kedvezményes utazási lehetőséget nyújt a koncertekre érkezőknek.

A hazajutást pénteken és szombaton este a 23:40 órakor Veszprém vasútállomásról, illetve 23:55 órakor Veszprém autóbusz-állomásról közlekedő éjszakai járatok segítik a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs-Lovas-Paloznak-Csopak-Balatonfüred, illetve a Veszprém-Szentkirályszabadja-Balatonalmádi-Balatonfűzfő-Balatonkenese-Balatonakarattya-Balatonvilágos-Siófok útvonalakon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
A teremtett „képzelet” határtalansága
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés