bezár
 

irodalom

2023. 11. 23.
Díjátadót tart a tegnap.ma irodalmi lap
December 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Írószövetség és a határon túli írószervezetek ajánlására két író, költő kaphatja meg a tegnap.ma irodalmi portál díját; az ünnepséget jövő pénteken tartják Budapesten, a Kello Tankönyvcentrumban. 

Mint kiemelik, a tegnap.ma nem hagyományos irodalmi folyóirat, a portálon található kortárs magyar írók, költők felolvasásaiból egyedülálló adatbázis, videóenciklopédia épül.

A szerkesztőség közleményében hangsúlyozza, hogy jelenleg több mint kétszáz videó található a portálon, a szerzők között magyarországi és a határon túl élő magyar írók-költők egyaránt megtalálhatók. Hozzáteszik, hogy a tegnap.ma célja, hogy a kis videók segítségével a legfiatalabbak is megismerhessék a kortárs költőket, írókat, kedvet kapjanak az olvasáshoz.

Közleményükben kiemelik, hogy a portál oktatási segédanyagként hasznos lehet a pedagógusoknak, valamint a szerkesztőség is szívesen tart iskolákban rendhagyó irodalomórákat. A december elsejei díjátadó gálán Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész tolmácsolásában részletek hangzanak el a díjazottak műveiből, valamint fellép a Török Testvérek triója, az est házigazdái Döme Barbara és Király Farkas, a tegnap.ma alapító főszerkesztői - áll a közleményben.

A tegnap.ma támogatói a Nemzeti Kulturális Alap és Petőfi Kulturális Ügynökség, valamint partnerei a Magyar Írószövetség, a Magyar Pen Club, a Parnasszus folyóirat, az Irodalmi Jelen irodalmi portál és az Országút folyóirat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése

Más művészeti ágakról

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés