bezár
 

irodalom

2023. 11. 23.
Díjátadót tart a tegnap.ma irodalmi lap
December 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Írószövetség és a határon túli írószervezetek ajánlására két író, költő kaphatja meg a tegnap.ma irodalmi portál díját; az ünnepséget jövő pénteken tartják Budapesten, a Kello Tankönyvcentrumban. 

Mint kiemelik, a tegnap.ma nem hagyományos irodalmi folyóirat, a portálon található kortárs magyar írók, költők felolvasásaiból egyedülálló adatbázis, videóenciklopédia épül.

A szerkesztőség közleményében hangsúlyozza, hogy jelenleg több mint kétszáz videó található a portálon, a szerzők között magyarországi és a határon túl élő magyar írók-költők egyaránt megtalálhatók. Hozzáteszik, hogy a tegnap.ma célja, hogy a kis videók segítségével a legfiatalabbak is megismerhessék a kortárs költőket, írókat, kedvet kapjanak az olvasáshoz.

Közleményükben kiemelik, hogy a portál oktatási segédanyagként hasznos lehet a pedagógusoknak, valamint a szerkesztőség is szívesen tart iskolákban rendhagyó irodalomórákat. A december elsejei díjátadó gálán Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész tolmácsolásában részletek hangzanak el a díjazottak műveiből, valamint fellép a Török Testvérek triója, az est házigazdái Döme Barbara és Király Farkas, a tegnap.ma alapító főszerkesztői - áll a közleményben.

A tegnap.ma támogatói a Nemzeti Kulturális Alap és Petőfi Kulturális Ügynökség, valamint partnerei a Magyar Írószövetség, a Magyar Pen Club, a Parnasszus folyóirat, az Irodalmi Jelen irodalmi portál és az Országút folyóirat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés