bezár
 

zene

2023. 12. 01.
Karácsonyi ráadáskoncert a Concerto Budapesttől
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A Concerto Budapest december 22-i esti karácsonyi fellépése előtt aznap délelőtt ráadáskoncertet tart a Zeneakadémián, művészei az adventi időszakban idősotthonokban, közösségi házakban és kórházakban is játszanak.

Kamaraprodukciókkal összesen tizenegy adventi jótékonysági koncertet adnak a Concerto Budapest tagjai, akik december 2. és 20. között a kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekekhez, felnőttekhez és a szeretetotthonokban lakó idős emberekhez látogatnak el.

prae.hu

Keller András és a zenekar muzsikusai önkéntes felajánlásukkal az ünnepváró időszakot teszik örömtelibbé a Mozart Planet-programok szellemében. Ezek legfőbb célja, hogy klasszikus zenei élményhez juttasson minden töltődni vágyó embert. A koncerteken vonósnégyes, klarinétötös, fuvolanégyes, hegedűduó, hárfa-fuvola duó formációban is megjelennek, de a zenekar ütősei is részt vesznek az adventi programsorozatban.

"A zene a legnagyobb adomány, az érzéseket nyelvi korlátok nélkül közvetíti, és nehézségek idején lelki egészségünk megóvásában még nagyobb szerepet játszik. A szeretet ünnepétől és a hozzá vezető időszaktól elválaszthatatlan a zene, amely a harmónia, a béke, a közösség, a kiengesztelődés és az egymásra találás színeit, érzéseit hordozza" - idézte Keller Andrást, az együttes zeneigazgatóját a közlemény.

Devich Gábor, a Concerto Budapest főigazgatója úgy fogalmazott, hogy büszke a Concerto Budapest muzsikusaira, akik a feszített zenekari munkamenet mellett, minden ellenszolgáltatás nélkül, önként jelentkezve koncerteznek az adventi programokon.

A jótékonysági kamarakoncertek az alábbi intézményekben csendülnek fel: Csillaghegyi Közösségi Ház, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központja, Vakok Állami Intézete, Szent Lujza Szeretetotthon, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza - Öregek Szeretetotthona, Ódry Árpád Művészotthon, Budai Irgalmasrendi Kórház, Budapest Hospice Ház, Bethesda Gyermekkórház, IX. Kerületi Anyakönyvi Hivatal Házasságkötő Terem.

A kommüniké kiemelte: Keller András a Concerto Budapest teltházas karácsonyi koncertjére kialakult egyre növekvő várólistát látva döntött úgy, hogy a zenekar december 22-én 11 órától ráadáskoncertet ad a Zeneakadémián. A műsorban elhangzik Csajkovszkij Meditációja a Souvenir d'un lieu cher-ből, a D-dúr hegedűverseny Baráti Kristóf szólójával, a Hattyúk tava szvit és a Diótörő szvit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés