bezár
 

film

2023. 12. 11.
BIDF 2024: December 10-én elindult a bérletvásárlás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2024. január 27. és február 4. között 70 sokszorosan díjnyertes filmmel és több mint 200 vetítéssel, 50 Civil Nagykövettel és 25 Nemzetközi Zsűritaggal, Budapesten, a Cinema City Mammut moziban és további 10 városban, Debrecenben, Egerben, Győrben, Jászberényben, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, illetve Veszprémben várja a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál régi és új nézőit.

2024-ben jön a 10. jubileumát ünneplő Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál.

A 10. BIDF alkalmával ismét Oscar-díjas rendezők újabb filmjeit, valamint Oscar-díjra jelölt filmeket (Defiant, Total Trust) hívott meg a fesztivál, ahogy a korábbi években is. A közönség pedig minden vetítés után a filmek alkotóival és szakértőkkel beszélgethet. 

A magyar szakma előtt az elmúlt 10 év magyar filmjeiből készült válogatással (Best of BIDF) tiszteleg a fesztivál.

GÁZA címmel a korábbi évek izraeli-palesztin témájú filmjeit láthatja újra a közönség, szakértői beszélgetésekkel kísérve.

Az idei válogatásban 40 versenyfilm 5 szekcióban versenyez, a szekciók címei a következők: A Te országod, A Te harcod, A Te titkod, A Te hited, A Te vágyad.

A BIDF ez alkalommal is minden korosztály számára tartogat néznivalót: eddig 30 gimnázium jelezte szándékát, hogy diákjaival ismét látni szeretné a valóságról művészi erővel mesélő történeteket.

December 10-én elindult a bérletvásár mindazoknak, akik filmes fesztiválélményt szeretnének ajándékozni karácsonyra – adták hírül a fesztivál szervezői.

További információk a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapján, valamint a Facebook és Instagram oldalakon olvashatók.

Forrás: BIDF

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés