bezár
 

zene

2023. 12. 17.
Kultúra-zene-lemez Góbé: évzáró táncházas est és koncertlemez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Góbé zenekar december 20-án táncházzal egybekötött estet tart a fővárosi Gödör Klubban, és az év lezárásaként egy koncertlemezt is megjelentet.

 A népszerű világzenei formáció idén nyolc országban turnézott, miközben itthon is állandó szereplője volt a vidéki kluboknak és fesztiváloknak.

A Góbé negyven koncertet adott a Kárpát-medencében, olyan fesztiválokon játszott, mint a Fishing on Orfű, a Művészetek Völgye, a SZIN vagy a Double Rise, miközben fellépett az Akvárium Klubban, a Kobuciban és a MOMKultban is.

Zenéltek Erdélyben, Franciaországban, Lengyelországban és a balti államokban, felléptek az észt Viljandi vagy a lengyel Czeremcha fesztiválon, több mint húszezer kilométert tettek meg a turnébusszal.

Miért kell? című videójuk a legjobb ötlet kategóriában a Klipszemlén bekerült a top 5-be, a Rebekát Oscar Beerten belga hegedűművész közreműködésével jelentették meg, év végén pedig az Azért se című dal élő, vonós hangszereléssel bővített változatát mutatták be. Utóbbi a hamarosan megjelenő Góbé 15 - Müpa Live című lemezen is helyet kapott. A korongon a csapat tavalyi, 15. születésnapján elhangzott dalai szerepelnek számos vendég közreműködésével.

A Gödörbe december 20-án a Góbé a pörgős koncert mellett táncházzal is készül. Ennek különlegessége, hogy kezdésként - nem megszokott módon - mind a hatan belecsapnak egy moldvaiba, hogy aztán a Góbé Folkside húzza a páros táncok kedvelőinek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés