bezár
 

zene

2024. 01. 26.
A bécsi klasszika gyöngyszemei az Esterházy-kastélyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A bécsi klasszika és Joseph Haydn kompozícióinak bölcsője, az Esterházy-kastély 2024-ben is kitárt kapukkal várja a klasszikus zene interpretálóit és szerelmeseit. Az idei classic.Esterhazy programkínálat Haydn, Mozart, Schubert, Beethoven és követőik műveivel ismét lehengerlőnek ígérkezik – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

A darabokat többek között olyan elismert előadók és zenekarok előadásában hallhatják majd, mint Chen Reiss, Arabella Steinbacher, Magdalena Kožená, Sir Schiff András, Sir Simon Rattle, valamint a Chamber Orchestra of Europe (Európai Kamarazenekar) és a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekara (ORF Radio-Symphonieorchester Wien).

Március 15. és 17. között rendezik meg „quartetto plus“ vonósnégyes-fesztivált, melynek idei programja a kamarazene sokszínűségét hangsúlyozza. Nemzetközileg elismert kiválóságok, a Schumann Quartett, az Erinys Quartett és a Signum-Quartett egy-egy „plusszal”, egyszer Sabine Meyer klarinétművésszel, máskor Chen Reiss szopránnal kiegészülve indítják az esték programját. A classic.Esterhazy koncertsorozat további fénypontjai Fischer Ádám mellett Mark Minkowski, Sebastian Weigle és a Haydn Teremben most először vezénylő Sir Simon Rattle lépnek színpadra. Vezetésük alatt kiváló szólistákat, többek között Sabine Meyer, Alina Wunderlint, Julia Hagent, Miriam Albano-t és Lucie Horscht hallhatja a közönség.

Az Esterházy-kastély rezidens zenekara, a Chamber Orchestra of Europe (Európai Kamarazenekar), Sir Simon Rattle irányítása alatt A szépség szeretetére keresztelt programmal látogat el júniusban újra Kismartonba, ahol Mahler, Dvořák, Bartók és Schubert zeneműveit játsszák. A koncerten Rattle hitvesének, Magdalena Kožena-nak előadásában hallhatjuk a Rückert-dalokat. Sir Schiff András zongoraművész május 26-án lép fel szólistaként és karmesterként a Haydn Teremben, ezúttal Brahms d-moll zongoraversenyét hallhatjuk tőle, ezt további részében pedig vezényletével pedig Haydn B-dúr sinfonia concertante-jét Hob I:105, valamint Brahms Variációk egy Haydn-témáját vezényli a Chamber Orchestra of Europe élén. Mindkét koncertet közvetíti a medici.tv.

Természetesen nem hiányozhat a programból sem a kedvelt anyák napi koncert, sem pedig az évvégi Pannon Karácsonyi Gálaest sem. Május 11-én délelőtt 11-kor többek között Arabella Steinbacher előadásában hallhatjuk Mendelssohn e-moll hegedűversenyét, a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát Roland Kuttig vezényli. A Pannon Gálaest december 19-én, este fél nyolckor kezdődik majd a Haydn Teremben.

További, a koncertprogramokról és a jegyvásárlásról szóló, információt az esemény honlapján találhatnak. 

A kép forrása: facebook.com/esterhazymagyarorszag

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés