bezár
 

film

2024. 02. 23.
Moziban a Good Bye, Dragon Inn című film
Egyszeri alkalommal megnézhetjük a CineKorda vetítésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A CineKorda márciusban a tajvani filmművészet egyik legismertebb darabját, az Arany Pálmával jutalmazott Apichatpong Weerasethatekul által nemes egyszerűséggel csak az utóbbi 125 év legfontosabb alkotásának nevezett Goodbye, Dragon Innt hozza el az ország egyik legnagyobb vásznára, hogy egyetlen alkalommal végre a budapesti közönség is átélhesse Tsai Ming-Liang ódáját a mozi örökkévalóságához.

A 2003-as tajvani film eredeti nyelven, magyar felirattal lesz látható 2024. március 8-án, pénteken 19 órakor a Corvin Moziban, jegyek vásárolhatók az online felületen.

A film története szerint Tajpej városában egy régi, impozáns filmszínház hamarosan örökre bezárja kapuit. A pár fős közönség, a megmaradt néhány alkalmazott, de talán még egy-két szellem is King Hu wuxia-klasszikusát, a Dragon Innt nézik – mindannyiukat a film által felidézett emlékek és vágyak kísértik. Tsai megható szerelmes levele a mozihoz, tisztelgése a modern kor átalakulóban lévő intézményéhez ma már széles körben klasszikusnak számít. Az új restaurációban bemutatott Goodbye, Dragon Inn a mából nézve még elbűvölőbb, mint valaha.

Tsai filmjei szerint a mozi révén az idő egy pillanatra felfüggeszthető vagy újra és újra tanulmányozható az elmúlásban. A moziban – mondja ő – 1967 néhány órára összekapcsolhatja kezét 2003-mal. És ha a vásznon keresztül visszanyerhetők az elmúlt évtizedek, ki merné kijelenteni, hogy a mozi felett végleg eljárt az idő?

A CineKorda a Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született sorozat, amelynek célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznára vetítsen máshol nem látható, különleges filmritkaságokat. A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik Corvin Mozi 460 fős Korda termében.

Forrás: Budapest Film

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés