bezár
 

színház

2024. 02. 29.
Döntő előtt a Budapesti Operettszínház diákvetélkedője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Döntő előtt a Budapesti Operettszínház diákvetélkedője Eddig öt diákcsapat jutott a Budapesti Operettszínház által szervezett Tiétek a színpad! című vetélkedő március 9-i döntőjébe, egy továbbit a közönség juttat tovább.

A nézők március 2-ig szavazhatnak a Budapesti Operettszínház Facebook-oldalán arról, hogy a február 26-i középdöntőből tovább került öt csapat mellett melyik legyen a hatodik finalista - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Szkéné színház

A Kálmán Imre Teátrumban rendezendő döntőbe jutott eddig a Totáldráma (Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola), a Zirzenes Huszárok (Zirzen Janka Gyermekotthon), a Gádor Színjátszók (Gádor Általános Iskola), a Málnás Cukor Színjátszó Társulat (Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár), valamint a MariaGroup, amelynek tagjait több intézmény diákjai alkotják. Utóbbiak közé tartozik az Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum; a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum, a budapesti Eötvös József Gimnázium, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Gimnázium, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, a budapesti Szent István Gimnázium, a budapesti Radnóti Miklós Gimnázium, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, valamint a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum.

A Budapesti Operettszínház Mészáros Éva, a teátrum munkatársa ötlete alapján 2022-ben hagyományteremtő szándékkal indította el programját általános és középiskolás diákok számára, önálló színpadi előadások létrehozására és bemutatására. Idén is számos osztály jelentkezett a felhívásra, amelynek keretében Lebstück Máriának, az 1848-as forradalom és szabadságharc honvédhuszár főhadnagyának - a március 13. és 17. között több alkalommal látható Mária főhadnagy című előadás főhősének - élettörténete alapján egy legfeljebb 25 perces prózai vagy zenés előadással kellett készülniük.

A középdöntőben versenyzett tíz csapat munkáját az Operettszínház népszerű művészei, Bardóczy Attila, Bordás Barbara, Dénes Viktor, Drahos Evelin, Kékkovács Mara és Lukács Anita segítették mentorként, a zsűriben Dolhai Attila, Kalocsai Zsuzsa és Fischl Mónika dolgozott. Dolhai Attila és Kalocsai Zsuzsa értékelésük során kiemelték: jó volt látni a szereplők hazafias érzelmeinek megnyilvánulásait a színpadon.

A versenyzőket a döntőben a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla elnökletével működő zsűri értékeli. A nyertes csoport nézők előtt állíthatja színpadra teljes előadását a Kálmán Imre Teátrumban. A legtöbb közönségszavazatot begyűjtő csapat díja a Thermal Hotel Visegrád egynapos wellness programja. A diákoknak ebben az évben is számos támogató ajánlott fel értékes ajándékokat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés