bezár
 

zene

2024. 03. 14.
Hagyomány újragondolva a Fonó Budai Zeneházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hagyomány újragondolva a Fonó Budai Zeneházban Más formációkból ismert alkotók új szerepben, szokatlan zenei világokban próbálják ki magukat március második felében a Fonó Budai Zeneházban.

A program részeként a világzene felől érkező Móser Ádám március 21-én, a Misztrál együttesből ismert Heinczinger Mika 23-án, a dzsessz szaxofonos Tóth Viktor pedig 28-án lesz látható és hallható.

Móser Ádám (harmonika) és Kovács Márton (hegedű) a nagy gyimesi mesterek zenei hagyatéka alapján kortárs, szabadon áradó kamarazenét alkotott. Móser Ádám kompozíciói az autentikus gyimesi népzene fordulatait idézik, szerkezetükben mégis egészen más alapokon nyugszanak. Motívumaiban Zerkula, Halmágyi vagy a Tímár testvérek muzsikája hallható, a darabok azonban olykor a szabadon áradó, improvizatív, máskor pedig a repetitív, kortárs kamarazenéhez állnak közel. A március 21-i koncertet az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

A Misztrál együttesből ismert Heinczinger Mika (ének, gitár, egyéb húrosok és pengetősök) a Dalnokok dalaikkal sorozatban lép színpadra, ahol a dalnoki hagyományokat, a költészet, népköltészet és zene kapcsolatát járják körül az alkotók.

Tóth Viktor dzsessz zenész, zeneszerző szólókoncertjén egy szál szaxofonnal kínál különleges zenei utazást, amelyhez vetített képeket társít. A műsor a megtörténtről, a jelenről, a megismerhetőről és az azon túlról szól. A többszörösen az év jazz zenésze díjjal kitüntetetett szaxofonos audio-vizuális szólókoncertjén a zene mélységekbe és magasságokba repít.

Kép forrása: a zeneház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés