bezár
 

film

2024. 05. 23.
Pedro Almodóvar filmhéttel várja az érdeklődőket az Art+ Cinema
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pedro Almodóvar filmhéttel várja az érdeklődőket az Art+ Cinema Pedro Almodóvar spanyol filmrendező 1983 és 2006 között készült alkotásaiból láthatnak válogatást az érdeklődők csütörtöktől május 29-ig minden este 20 óra 30 perctől az Art+ Cinema moziban megrendezett filmhéten.

Csütörtökön a 2002-ben készült Beszélj hozzá! című filmdrámával kezdődik a filmhét. Az alkotás két férfiről szól, akik idejük nagy részét két kómában lévő nő mellett töltik egy kórteremben, aminek hatására idővel akaratlanul is elmélyül a köztük lévő kapcsolat, mivel szerelmeik felébredésére várva egyre többet beszélgetnek egymással.

prae.hu

Pénteken a Penélope Cruz Oscar-, és SAG-jelölt spanyol színésznő főszereplésével 2006-ban készült Volver című filmdrámát láthatja a közönség. A történet szerint Raimundát nővére felhívja nagynénjük halálhírével, akinek a temetésen nem tud részt venni, így őt is testvére képviseli, akivel szülővárosukban egy igen érdekes fejleményt közölnek: édesanyjuk szelleme visszatért a túlvilágról.

Szombaton a Mindent anyámról című filmdrámát vetítik. Az 1998-as alkotás története szerint Manuela fiát halálra gázolják, amit nehezen dolgoz fel az édesanya, főleg, miután elolvassa gyereke naplóját: a fiúnak hiányzott az apja, akit eltitkolt előle, mert nem tudta, hogy adja át azt a tényt, hogy a férfi immár Lolaként éli mindennapjait. Manuela ezután a fejébe veszi, hogy kitálal korábbi férjének.

Vasárnap az Asszonyok a teljes idegösszeroppanás szélén című 1988-a vígjátékot láthatják az érdeklődők, melynek középpontjában egy Pepa nevű színésznő áll, aki szakított élettársával, majd kiderült, hogy terhes. Miközben Pepa azon ügyködik, hogy visszahódítsa szerelmét, egyre több hasonló sorsú nővel fut össze, ami nem várt helyzetkomikumokat szül, melyekben próbál nem idegösszeroppanást kapni.

Május 27-én az 1997-ben mozikba került Eleven hús című erotikus thrillert vetítik a Pedro Almodóvar filmhét részeként. A film főhőse Victor, aki egy diszkóban szerelembe esik Elenával. Amikor ismét találkozni akar vele, a lány a dílerét várja, helyette viszont rendőrök érkeznek, Victort pedig lecsukják. Elena eközben összeházasodik a rendőrrel, amit azonban Victor nem akar annyiban hagyni.

Spanyolország Oscar nevezése az 1995-ös Titkom virága című alkotás volt, melyet május 28-án vetítítenek az Art+ Cinema moziban. A filmdráma egy álnéven publikáló, romantikus regényeivel népszerűvé váló, ám alkotói válságba kerülő írónő történetét meséli el - olvasható a közleményben.

Mint írják, a filmhét zárásaként május 29-én az 1983-ban készült Áldott mélységek című filmet láthatják az érdeklődők. A történet fókuszában a rendőrség által gyilkossággal meggyanúsított énekesnő, Yolanda áll, aki menekülés közben egy különös apácarendnél kap menedéket, ám problémái így is megmaradnak.

A magyar szinkronnal nézhető filmekre jegyek már kaphatók a mozi weboldalán.

Kép forrása: az Art+Cinema Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés