bezár
 

színház

2024. 06. 07.
Koncertek és színházi előadások a Benczúr Kerti Estéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncertek és színházi előadások a Benczúr Kerti Estéken Klasszikus és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, valamint zenés színházi programok is várják a közönséget péntektől augusztus 28-ig a Benczúr Kerti Estéken Budapesten.  

A Benczúr Kert nyári eseménysorozata június 7-én a MazsiMó-GipsyMó Rumba Catalana koncertjével veszi kezdetét. Az esten a zenekar saját dalai mellett a Gipsy Kings slágerei csendülnek fel.

Szkéné színház

Június 18-án az Orlai Produkció Penelope Skinner brit írónő A legenda háza című darabjának premierével készül főszerepben Hernádi Judittal. Augusztusban az Orlai Produkció Mikor hazudtam? című előadásával tér vissza a Benczúr Kertbe Péterfy Borival és Rohonyi Barnabással.

A nyári programban a prózai színházi vonalat erősíti az Összpróba Alapítvány és a Kultkikötő előadása, a Maggi és Lillemor, amelyben a két főszerepet ezúttal férfiak: Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor alakítják. Augusztus elején lesz látható a Szentendrei Teátrum produkciója, Karinthy Ferenc Dunakanyar című darabja Szinetár Miklós rendezésében, Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal. 
    A musicalek kedvelőit két sorozat is várja a nyáron. A Musical Klub kiköltözik a Benczúr Ház falai közül: először Toldy Máriának szerveznek születésnapi gálát, júliusban a sportot és a sportoló énekeseket állítják a középpontba, majd Kardffy Aishával és Kerényi Miklós Mátéval búcsúztatják a nyarat. A Musical Csillagok koncertjein Kocsis Dénes, Serbán Attila, Bordás Barbara, Füredi Nikolett és Szomor György lép fel.

A programsorozatból az operett műfaja sem marad ki: augusztus 15-én Kálmán Imre Marica grófnő című művének 100. születésnapjára írt A Mester és Marica című szcenírozott élőadásra várják a közönséget. A produkcióban az operett összes dala elhangzik, a keretjátékban pedig maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, saját életére, munkásságára. Közreműködik Lukács Anita, Vadász Zsolt, Szendy Szilvi, Peller Károly, Zábrádi Annamária és Dézsy Szabó Gábor.

Klasszikus és komolyzenei koncertek is várják az érdeklődőket: június 10-én a Pénzügyőr Zenekar játszik világslágereket, július 4-én Fischl Mónika és Sándor Péter könnyed nyáresti koncertre készül latinos és olaszos dalokkal, nyári koncertet ad a Danubia Zenekar és a Szent Efrém Férfikar, valamint Iván Ildikó operaénekes mesterkurzusa résztvevőivel.

Augusztus 8-án ünnepli a Benczúr Kert a nemzetközi cigány dal napját. Június 22-én, a Múzeumok éjszakáján is különleges programokkal készülnek: délután Bordás Barbara és Kékkovács Mara várja a gyerekeket Mesén innen, mesén túl című interaktív művészeti foglalkozással, este 8 órától a Budapest Ragtime Band muzsikál, a Postamúzeum látogatói pedig rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt.

Fotó: Benczúr Keri Esték Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Horváth Iván (1948-2024)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés