bezár
 

irodalom

2024. 06. 20.
Kihirdették az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj 2024-es nyerteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj 2024-es nyerteseit Az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj szakmai zsűrije idén is öt győztest és egy különdíjast hirdetett ki. A díjakat a 95. Ünnepi Könyvhét keretein belül adták át.

A Budapest VII. kerületi önkormányzata által ötödik alkalommal meghirdetett Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj 2024. évi nyertesei Bíró Kriszta, G. István László, Péntek Orsolya, Tompa Andrea és Kiss Tibor Noé. A különdíjat Miklya Zsolt kapta.

prae.hu

A kulturális pályázat azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a művészeknek a politikamentes, szabad alkotáshoz. Az ösztöndíjra azon 35–65 év közötti szépirodalmi szerzők pályázhattak, akiknek már legalább két, nem magánkiadású kötetük megjelent. A nyertesek hat hónapon keresztül havi nettó kétszázezer forintos támogatásban részesülnek, a különdíj pedig egyszeri nettó háromszázezer forintos díjazással jár. A nyertesek nevét a 95. Ünnepi Könyvhét zárónapján, június 16-án jelentették be egy beszélgetés keretében.

Kép forrása: Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés