bezár
 

film

2009. 11. 06.
Anke Engelke német komikus vezeti a 2009. évi Európai Filmdíj-átadót
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amikor a 22. Európai Filmdíj-átadás 1400 vendége elfoglalja helyét Bochum legendás Jahrhunderthalle (Century Hall) ceremóniatermében, egy német komikus, Anke Engelke fogja köszönteni őket az acélművek egykori gázerőművében.

Anke Engelke immár évek óta vezeti a Berlin Nemzetközi Filmfesztivál megnyitó-ünnepségét, ezzel szerzett magának ismertséget filmes körökben. A műsorvezetőt a színpadon a Bauhouse, az audiovizuális komponálás úttörői fogják segíteni, egy videó, film és zene összegyúrásából összeálló audiovizuális előadással.

A díjátadó vendégei között ott lesz az életműdíjjal kitüntetett brit filmrendező, Ken Loach, valamint Isabelle Huppert francia színésznő, akit idén EURÓPAI HOZZÁJÁRULÁS A VILÁG FILMMŰVÉSZETÉHEZ díjjal ismer el az Európai Filmakadémia.

Az esemény forgatókönyvét Nick Roddick, Markus Zimmer és Karsten Dusse állították össze. A díszletet Jürgen Schmidt-André tervezte. Az Európai Filmdíjak átadási ünnepségének producere az EFA Productions, együttműködő partnerei a német közszolgálati televízió, a ZDF, valamint Európa kulturális televíziója, az ARTE. A ceremónia producere Marion Döring, az Európai Filmakadémia igazgatója, gyártásvezetője Jürgen Biesinger. Az Andreas Morell által rendezett közvetítést a világ 44 országában tűzik műsorra.

(Európai Filmakadémia)

nyomtat

Szerzők

-- Iván István --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés