bezár
 

irodalom

2008. 03. 11.
Nyílik a Bodleian ajtaja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyílik a Bodleian ajtaja Az oxfordi egyetem Bodleian könyvtára egy 5 millió fontos adomány segítségével új kiállítótérrel bővül. A könyvtár új részlege - az államilag is támogatott 70 millió fontos fejlesztési terv részeként - egy olyan kiállítótér, amelyben a 400 éves egyetemi könyvtár ritkaságait is közszemlére tehetik
Többek között a Gutenberg Biblia egyik eredeti példányát, I. Erzsébet királynő kézírásos kötetét, a Magna Carta egyik darabját, a Frankeinstein eredeti kéziratát és ezen kívül még 10000 ritkaságnak számító kéziratot is. A Bodleian Könyvtárat 1602-ben alapították, 9 milliós könyvállománya, valamint nagyszámú kézirata és könyvritkasága révén ez Nagy-Britannia második legnagyobb gyűjteménye. Az adományozó, Julian Blackwell a Blackwell`s könyvhálózat tulajdonosa, cége 1879-ben nyitotta első üzletét, azóta közel 60 boltot üzemeltet Angliában, Skóciában és Walesben - írja az Oxford University Library Services.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

irodalom

Happy Hump Day Happy Hump Day
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap
A Magyar Kultúra című kulturális folyóirat debütáló száma
Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
Michel Franco: Új világrend


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés