bezár
 

zene

2010. 07. 04.
Megnyitja kapuit a jubileumi Rockmaraton
A fesztivál az idei évben HÉTFŐN, azaz JÚLIUS 5-ÉN 12:00-kor nyitja meg kapuit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú, több mint 150 fellépőt, köztük 16 külföldi együttest várnak a Dél-Dunántúl legnagyobb rockfesztiváljára, a július 5-én kezdődő tizedik pécsi Rockmaratonra.
A pécsi malomvölgyi arborétumban felállított három színpadon olyan magyar együttesek, illetve zenészek lépnek fel, mint Deák Bill Gyula, az Edda, az Ossian, Hobo, az Alvin és a Mókusok, az Akela, a Moby Dick, a 20. születésnapját ünneplő Hétköznapi Csalódások és idén először a Republic is. A külföldiek közül tiszteletét teszi a fesztiválon többek között a punkzenét játszó angol The Exploited, a finn folkmetált képviselő Ensiferum és Blaze Bayley (ex - Iron Maiden) brit énekes is azonos nevű csapatával. 

The Exploited

A szervezők közleménye:

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a fesztivál az idei évben HÉTFŐN, azaz JÚLIUS 5-ÉN 12:00-kor nyitja meg kapuit! Tehát senki ne érkezzen előbb! A rendezvény területére CSAK bontatlan ásványvizet, és élelmiszert lehet behozni! Tilos bármilyen szúró-vágó eszköz, kalapács, bármilyen üveg vagy éles tárgy behozatala! Ellenben a ruházati kiegészítőnek számító láncokat, szegecselt ruhadarabokat magatokon tarthatjátok!

Mindkét kempingterület körbekerített, 24 órában őrzött, belépésre csak a hetijegy vagy a napijegyhez vásárolható sátorjegy jogosít fel. Javasoljuk, hogy használjátok a bejárataikban található értékmegőrzőket, amelyekben telefonjaitokat is INGYENESEN tölthetitek fel, de töltőt hozzatok magatokkal!

A hétfői lejutáshoz az önfeledt szórakozást kínáló
Rocker vonatot ajánljuk, de a MÁV összes vasútvonalára 50%-os alkalmi menettérti (retúr) jegyet válthattok, amit belépéskor pecsételtetni kell! Helyi közlekedésre célszerű a fesztivál hivatalos buszjáratait használni, amely minden nap 15h és 05h között óránként indul a főpályaudvarról (6-os megálló).

Ahogyan korábban már a Facebook oldalunkon értesülhettetek, a Pro-Pain helyett a legendás Kyuss együttes egykori tagjának önálló zenekara, Brant Bjork lép majd fel. A lábtörés miatt Európa turnéját lemondó Rotting Christ helyett a viking metal német képviselője, a VARG került a programba.

Varg

Idén sem maradnak el a zenekari dedikálások a hivatalos boltban, ahol 4 fajta fesztiválpólóból választhattok majd. A Futball Világbajnokság meccseit a sörsátrakban nyomon követhetitek, a legszerencsésebb szurkolók még jutalomban (SÖR!) is részesülnek!

A helyszínen üdülési csekkel és kultúra utalvánnyal, a vendéglátóhelyeken étkezési utalvánnyal is vásárolhattok!

Irány a Rockmaraton!

http://www.rockmaratonfesztival.hu/

Rockmaraton plakát

nyomtat

Szerzők

-- Kovács Miklós --


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés