bezár
 

zene

2008. 05. 16.
Közösen működtethetné a Szigetet a fővárosi és a kerület
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bús Balázs, a III. kerület polgármestere elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a fővárosi és az óbudai önkormányzat közösen működtesse a Hajógyári-szigetet, azonban az erről szóló tárgyalások lassan haladnak - ezt a fideszes polgármester nyilatkozta az MTI-nek pénteken.
Óbuda-Békásmegyer önkormányzata idén februárban kezdeményezte, hogy a Hajógyári-sziget fővárosi tulajdonú része kerüljön kerületi tulajdonba. A sziget mintegy 43 százaléka a főváros tulajdonában van, a többi pedig államé.

Bús Balázs mindezt akkor azzal indokolta, hogy a Hajógyári-sziget jelenleg a "senki szigete", ugyanis úgy tűnik, a főváros nem törődik a területtel. Problémaként említette például, hogy hétvégenként gyorsulási versenyeket rendeznek a sziget egyik mellékútján, amely ellen a főváros nem tud és nem is akar fellépni. Hozzátette: a rendőrségnek is korlátozottak az eszközei. A sziget zöldterületét pedig a motorosok és más "járgányok" használják terepezésre.

A polgármester szerint korábban már sokszor megkeresték a fővárosi önkormányzatot, hogy rendezzék a sziget gondjait, de ezek nem vezettek eredményre.

Bús Balázs az MTI-nek elmondta, a főváros kezdeményezésükre válaszolva legutóbb javasolta, tárgyaljanak a közös működtetésről, amit a polgármester elképzelhetőnek tart.

Mint mondta, a közterületek működtetésében is jó megoldás lehet a közös fenntartás.
Közölte, lényeg, hogy valami történjen a szigettel, mert az elmúlt időszakban nem törődtek vele, de ha a főváros ezt nem tudja vállalni, akkor adja át a kerületnek.

Hozzátette: a fővárosi önkormányzatnál lassan őrölnek a malmok; miután az SZDSZ kilépett a kormánykoalícióból, ott is lelassult a döntéshozás folyamata, így azt már biztosra veszi, hogy az idei Sziget fesztiválig nem lesz ebben a kérdésben döntés.
nyomtat

Szerzők

-- Pollágh Péter --


További írások a rovatból

Iamyank lemezbemutató koncertje a pécsi Szabadkikötőben
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szabó Barna válaszol
Főszerepben a cselló és a zongora

Más művészeti ágakról

Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
irodalom

A „Mészöly Miklós és a kortárs irodalom” című rendezvényről
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés