bezár
 

film

2010. 12. 03.
23. Európai Filmdíjak: Vendégek és díjátadók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amikor a hóval borított Tallinnban szombaton kitárulnak a Nokia Concert Hall ajtajai, a 23. Európai Filmdíjak mintegy 1,400 vendégét (győztesek, jelöltek és akadémiai tagok) a német komikus Anke Engelke, valamint az észt színész Märt Avandi fogják köszönteni.

Kiemelkedő európai színészek és színésznők fogják átadni az egyes díjakat, köztük az EFA nagykövetté választott Maria de Medeiros (Portugália), Jean-Marc Barr (Franciaország), Hannelore Elsner (Németország), Nikolaj Lie Kaas (Dánia), Miki Manojlović (Szerbia), Amanda Ooms (Svédország), továbbá a helyi színek képviseletében Lembit és Juhan Ulfsack észt színészek.

Hozzájuk csatlakoznak a színpadon a European Film Promotion SHOOTING STARS programjának ifjú színészei és színésznői: Agata Buzek (Lengyelország), Kryštof Hádek (Csehország), Edward Hogg (Egyesült Királyság), Michele Riondino (Olaszország), és Pihla Viitala (Finnország), valamennyien a 2010-es Shooting Stars program résztvevői, továbbá a szintén olasz Alba Rohrwacher (Shooting Star 2009).

A díjátadók névsorát Victor Kossakowsky orosz rendező, Androulla Vassiliou oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és a ifjúságpolitikáért felelős európai biztos, valamint az EFA elnök Wim Wenders teszi teljessé.

Az idei vendégek között lesz Zeynep Özbatur Atakan (az Európai Koprodukciós Díj - Prix EURIMAGES díjazottja), a tiszteletbeli díjakat átvevő Bruno Ganz és Gabriel Yared, valamint néhány különleges meglepetés vendég.

nyomtat

Szerzők

-- Iván István --


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés