bezár
 

gyerek

2009. 05. 19.
Misu Mese Matiné a Vasúttörténeti Parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Misu, a Masiniszta várja a gyerekeket vasárnap a Magyar Vasúttörténeti Parkban Budapesten; a családi ismeretterjesztő programon meseszínház, koncert és vetélkedő szórakoztatja az érdeklődőket a mozdonyok világa, a vasút és a közlekedés témakörében.
A Misu Mese Matiné egy három részből álló összeállítás 3-10 éves gyermekek részére. A Szeleburdi Meseszínház minden alkalommal új történetet mutat be Misu, a Masiniszta kalandjaiból: a gyermekek egy folytatásos színházi előadás részesei lehetnek, ugyanakkor minden epizód önállóan is kellemes kikapcsolódást nyújt.
    
A Misu Mese Koncerten felcsendülnek az új Misu dalok, amelyre táncolhatnak vagy akár ugrálhatnak is a csöppségek. A Misu Családi Vetélkedő a kisebbek és nagyobbak számára egyaránt tartogat meglepetéseket - olvasható az intézmény közleményében.
    
A nyertesek jutalma sem maradhat el. Hajtányozhatnak és "kerti vasutazhatnak" egy kört Misuval, a vetélkedő után pedig a kis masinisztával együtt sétálhatnak végig a park területén, gyönyörködhetnek a kiállított mozdonyokban. Misu sok érdekes kalandról tud mesélni a kicsiknek: a többi között Sín Rontó-Bontóról, aki valamilyen különleges okból felfalja a síneket, ezért a mozdonyok soha sem a célállomásra érkeznek meg.
    
A Vasúttörténeti Park - amely Európa legnagyobb interaktív vasúti múzeuma - régóta tervezi egy saját mesefigura életre keltését, aki a mozdonyok történeteivel átszőtt mesék által közelebb hozza ezt a letűnt világot a gyermekekhez.
    
Az ötlet megvalósításához kiváló partnerre talált a Szeleburdi Meseszínház társulatvezetőjében, Pálfy Zsoltban, akit nem csak Misu, a Masiniszta megszemélyesítőjeként lehet látni a színpadon, hanem az ő keze nyomán születtek meg a színdarabhoz kapcsolódó mesék és dalok is.
    
A Misu Mese Matiné mellett az érdeklődőket hajtányozás, kerti vasutazás, mozdonyvezetés, csajka sínautózás és lóvasutazás is szórakoztatja. A matiné második része június 21-én várja a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés