bezár
 

irodalom

2017. 04. 08.
A Kolibri Kiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kolibri Kiadó a Könyvfesztiválon A Kolibri Kiadó könyvfesztiváli újdonságai

Dr. Seuss új könyvei

 

A Kolibri Klasszikusok között Dr. Seuss könyvei végre magyarul. Szabó T. Anna kreatív és humoros fordításában. A Könyvfesztiválon a Kalapos Macska és a Ha lenne egy cirkuszom után a Zöld sonkás tojást és a Kell egy kedvencet ismerhetjük meg.

 

Zöld sonkás tojás

 

Zöldeket én nem eszem.

Dehogy ment el az eszem!

Ne adj zöld tojást nekem,

sonkát se, nem szeretem!

 

Dr. Seuss a gyerekirodalom egyik legnépszerűbb alakja, a Zöld sonkás tojás pedig a leghíresebb láncmeséje. 

Zöld sonkás tojást bárhol, bármikor lehet enni. Vagy mégsem? A történetben záporoznak a furábbnál furább ötletek, helyszínek és társak, ahol és akikkel a furcsa külsejű ételt elfogyaszthatná hősünk, ám ő fintorogva ellenáll. Végül mégis győz az igazság: jobb mindent megkóstolni, mert kellemes meglepetés érhet minket…

http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/zold-sonkas-tojas/ 

Zöld sonkás tojás

 

Kell egy kedvenc

 

A Kell egy kedvenc egy elveszettnek hitt és csak nemrég felfedezett Dr. Seuss-könyv, amely megjelenése után azonnal meghódította a világot. 

Egy testvérpár vásárolni indul a kisállat-kereskedésbe. Ismerős helyzet. Ahogy a kérdés is: melyik állatot válasszák? Szívük szerint persze hazavinnék mindet… Dr. Seuss egyedi humorával mutatja meg, hogy legyen bármilyen nehéz, előbb-utóbb muszáj dönteni.   

http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/kell-egy-kedvenc/ 

Kell egy kedvenc

 

David Walliams: A nagy szökés

 

Végre itt egy újabb, sziporkázó humorú regény David Walliamstől!

Bunting repülő alezredes papucsban jár, mégis egyenruhát visel.

Sodóval eszi a konzervsonkát.

És néha azt is elfelejti, hogy az unokáját Jacknek hívják.

Jack nagyapja fiatalkorában vadászpilótaként harcolt a II. világháborúban, és most, majd negyven évvel később is csak arra vágyik, hogy imádott gépével a magasba emelkedhessen.

Sőt, tulajdonképpen azt hiszi, még véget sem ért a háború.

Ezt körülötte mindenki rosszul viseli, kivéve Jack, aki a világon mindenkinél jobban szereti őt. Így hát, amikor az öreg úr idősek otthonába, a hátborzongató Alkonyi Hajlékba kerül, Jack mindent elkövet, hogy kimentse őt a gonosz Emse főnővér és a szörnyeteg ápolók fogságából. 

S ezzel kezdetét veszi a zuhanó repülés életük legnagyobb kalandjába…

Már majdnem éjfélre járt, mire megérkeztek az állomásra. Hamarosan a nagyapa lakásához vezető úton gyalogoltak. Úgy tervezték, egy ideig meghúzzák magukat az öreg lakásán. Mindazok után, ami a Hadtörténeti Múzeumban és a Scotland Yardon történt, a fiú úgy döntött, jobban teszik, ha nem hozzájuk mennek.

Jack meglepetésére Rádzs boltjában égett a villany. Az újságárus még fenn volt, épp behordta a másnapi újságokat, amiket kötegekben pakoltak le a bolt elé. A fiú tudta, hogy Rádzsban megbízhatnak. Ami fontos volt, hiszen őt és a nagypapáját épp üldözte a rendőrség.

http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-nagy-szokes/ 

David Walliams: A nagy szökés

 

Bobbie Peers: A lurídiumtolvaj

A tavasz legizgalmasabb ifjúsági regénye!

 

A lurídiumtolvaj váratlan fordulatokkal és megfejthetetlennek tűnő rejtvényekkel teli története, amely 2015-ben Norvégia legjobb ifjúsági regénye volt, közel 40 nyelven jelenik meg világszerte. A William Wenton-trilógia első kötetének megfilmesítési jogait a nagy sikerű Kódjátszma rendezője vásárolta meg.

Elolvasta a főcímet: „A világ legbonyolultabb kódja Norvégiába érkezik”, állt ott öles betűkkel. William már legalább százszor olvasta, de most újra végigfutotta. Szemügyre vette a fényképen szereplő titokzatos fémhengert, amelyen a legjobb kriptológusok egy maroknyi csoportja dolgozott több mint három éven át, most pedig a világ legnehezebb kódjaként tárták a világ elé. Az a hír járta, hogy szinte lehetetlen megfejteni. A leghíresebb kódfejtők közül már többen is megpróbálkoztak vele, de nem jártak sikerrel. És most végre Norvégiába érkezett. Hamarosan a saját szemével fogja látni. Alig várta már. A kiállítás holnap továbbköltözik Finnországba. Úgyhogy most vagy soha.

http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-luridiumtolvaj-william-wenton-1/

Bobbie Peers: A lurídiumtolvaj

 

Tom Schamp: Mindenre képes szótár

Világra szóló böngésző

 

A rengeteg festett kép egyszerre mesél a világról és csábítja az olvasóját, hogy elmerüljön a részletekben. A Mindenre képes szótár lapról lapra vezeti végig olvasóit a mindennapi élet részletein. Ottót, kis bundás főszereplőnket, minden egyes lapon különböző napi tevékenységek közben találjuk. A reggeli-választás vagy az esti lefekvés korábban unalmas feladata most játékossá válik, amit izgalmas epizódokat tarkítanak a repülőn utazásról vagy egy koncertről. A látványos jelenetek olyan csoportokba vannak sorolva, mint a négy évszak, a sportok, a művészetek, az iskolai élet, vagy éppen a tenger alatti titokzatos és feltérképezetlen világ bemutatása. A Mindenre képes szótár minden egyes oldala tengernyi részletet tartalmaz, amit Tom Schamp illusztrátor úgy olvasztott egybe, hogy passzoljon merész stílusához, és egyben a soha ki nem elégíthető gyermeki kíváncsisághoz.

http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/mindenre-kepes-szotar/ 

Tom Schamp: Mindenre képes szótár

 

Találkozzunk a Könyvfesztiválon!

 

A Kolibri Kiadó idén is izgalmas programokkal várja a kicsiket és a nagyokat a Millenáris D épületében, a Gyerek(b)irodalomban.

 

Programok

 

2017. április 22., szombat, 11 óra
Ettél már zöld sonkás tojást?
Dr. Seuss Zöld sonkás tojás és Kell egy kedvenc című könyvének bemutatója

A Kolibri Kiadó Kolibri Klasszikusok-sorozatában Dr. Seuss méltán népszerű művei, a Kalapos Macska és a Ha volna egy cirkuszom után ezúttal a Zöld sonkás tojás és a Kell egy kedvenc jelenik meg ugyancsak Szabó T. Anna fordításában. A fordítóval, aki az új kötetekből fel is olvas, a kiadó főszerkesztője, Balázs Eszter Anna beszélget. Eközben a gyerekek marcipánból elkészíthetik a saját zöld sonkás tojásaikat, és terítéket is álmodhatnak hozzá a Chefparade animátorainak segítségével. 

2017. április 23., vasárnap, 15 óra
Bevetésre felkészülni! -- Felolvasószínház David Walliams A nagy szökés című regényéből

A Könyvfesztiválra jelenik meg a Kolibri Kiadónál David Walliams újabb regénye, A nagy szökés, amely a Gengszter nagyiéhoz hasonló siker várományosa lehet. Főhőse, a II. világháborúban vadászpilótaként részt vevő nagypapa időskorára elfelejti, ki is ő valójában, és a mindennapokat is úgy éli meg, mintha még zajlana a háború. Unokája az egyetlen, aki megérti őt – ő siet segítségére akkor is, amikor a nagyapa idősek otthonába kerül… A regény szereplőit a Katona József Színház művészei, Kiss Eszter, Mészáros Blanka és Ujlaki Dénes kelti életre.

A programok ingyenesek, mindenkit szeretettel várunk

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés