bezár
 

art&design

2014. 10. 20.
XLIX. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban
Architektúra workshop Molnár Zoltán fotográfus vezetésével, 2014. november 15-16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Fotográfusok Háza XLIX. Képíró-képolvasó hétvégéjén – Molnár Zoltán fotográfus vezetésével – a kurzus résztvevői betekintést nyerhetnek az épületfényképezés rejtelmeibe. A kurzuson 10 fő vehet részt, 2014. november 8-án 22 óráig lehet jelentkezni.

A kétnapos elméleti és gyakorlati részt is tartalmazó workshopon lehetőség adódik az idén 120 éves épület fotózására műszaki- és középformátumú fényképezőgéppel is. A program során a résztvevők megismerkedhetnek az architektúra fotográfia képi sajátosságaival és annak alkalmazásával, de a hétvégén az expozícióról, a fénymérésről, a közép- és műszaki fényképezőgépek felépítéséről, az objektívekről, a gyújtótávolságról és a felvételi nyersanyagokról is szó esik majd. A program során a résztvevők az épület részletét, homlokzatát kiemelő fotografálást, az épület környezetét dekorációként felhasználó fényképezést és az épület által ébresztett érzelmek vizuális közvetítését sajátíthatják el. Molnár Zoltán a fekete-fehér negatív alapfokú labortechnika használatát is ismerteti, majd a workshop végén a gyakorlati feladatokat a résztvevőkkel közösen kiértékeli. 

Részvételi díj: 8.000.-Ft/fő, mely összegért a résztvevők megtekinthetik a Ház aktuális kiállításait és a workshop mindkét napján 10 % kedvezménnyel vásárolhatnak a Mai Manó Könyvesboltban.

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem.

Résztvevők száma: maximum 10 fő.

Jelentkezési határidő: 2014. november 8., 22.00 óra.

Részletes információ a jelentkezés menetéről és feltételeiről, valamint a kurzusról a Mai Manó Ház blogján található.

Forrás a Mai Manó Ház blogja.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés