bezár
 

film

2015. 03. 16.
Teljes a Friss Hús 3.0 programja
2015. március 25-29., Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teljes a Friss Hús 3.0 programja Közeledik a nagy várakozással övezett Friss Hús 3.0 rövidfilmszemle. A március 25-29. között megrendezendő fesztivál programját 2013. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből állították össze. 

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának válogatásában olyan filmek szerepelnek majd, mint az Oscar-díjas, felemelő The Phone Call, vagy a Berlinale rövidfimes versenyében Ezüst Medvét nyert Bad at Dancing című alkotás, amely korunk egyetemistáinak szorongásait mutatja be fekete humorral.

A magyar programba összesen 32 filmet válogattak be, többek között M. Tóth Géza női szerepeket és sorsokat bemutató rövidfilmjét, a Yest, a rangos Clermont-Ferrand-i rövdifilmfesztiválon díjat nyert Maradékot, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta művét, Szirmai Márton Expedícióját, amely 2015 januárjában a filmkritikusok díját kapta, vagy Hartung Attila Fasírt című munkáját, amely Margitai Ági utolsó filmszerepe volt.

Idén először az animációs és az élőszereplős filmek közös blokkokban, de külön kategóriában versenyeznek majd: a tavalyi két (magyar és nemzetközi) fődíj helyett három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki.

A Friss Hús célja, hogy a fiatal filmeseknek alkalmat kínáljon arra, hogy széles közönség előtt, nagyvásznon vetíthessék filmjeiket. Az első és a második év is minden várakozást felülmúlt. A négy napig tartó vetítéssorozatok szinte mindig teltházasak voltak, a kiegészítő kulturális eseményeken, workshopokon több száz filmkedvelő vett részt. Az idei eseményt megnyitó Short Shots vetítést és bulit ugyancsak nagy figyelem övezte: az érdeklődésre való tekintettel két helyszínen, kétszer kellett levetíteni az elmúlt évek versenyprogramjából összeállított válogatást.

További információ a Daazo.com oldalán és a Facebookon.

A részletes program itt található!

Jegy- és bérlet információ pedig itt. 

Friss Hús 3.0

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Prikler Mátyás: Hatalom
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés