bezár
 

film

2015. 03. 20.
Bemutatkoznak az SZFE fiatal filmesei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatkoznak az SZFE fiatal filmesei A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős BA és MA filmes osztályai idén márciusban először mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az alapképzésben tanuló évfolyam diplomafilmjeit március 20-án a Toldi moziban, a mesterképzéses hallgatók vizsgamunkáit március 25-én a Francia Intézetben lehet megtekinteni.

Az SZFE új típusú képzési struktúrájában a rendezők, forgatókönyvírók, operatőrök, vágók, hangmesterek és gyártásvezető-producerek egy 3 éves alapképzésben végig stábokban dolgoztak, így készítették filmjeiket is. Az első úgynevezett 6x6 évfolyam most végzett, diplomafilmjeiket januárban a szakma, március 20-án a Toldi moziban pedig a közönség is megnézheti.

Szász János és Janisch Attila osztályvezetők szerint az új képzési forma sikere nem csupán a gyakorlatban mutatkozik meg, hanem az elkészült filmeken is egyértelműen látszik. Az első évfolyam kiváló munkáira alapozva terveik szerint a 2015-16-os tanévben újra elindítják a 6x6 képzést.

Az SZFE Kicks! program keretében a 6x6 diplomafilmjeit 2015. március 20-án este tudja megnézni a nagyközönség a Toldi moziban, az estre már minden jegy elkelt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2013-ban indult először filmrendező és operatőr mesterképzés Gothár Péter és Máthé Tibor vezetésével. A két éves műhelymunka során a rendező és operatőr növendékek (8-8 fő) a színművész hallgatókkal közösen csaknem 100 mozgóképes gyakorlatot végeztek el. Az idén diplomázó osztály első nyilvános bemutatkozása március 25-én a Francia Intézetben lesz („Kipakolunk!” 2015. március 25., 18:30, Francia Intézet, 16 rövidfilm). A filmes válogatásban színészvezetési gyakorlatok, televíziós stúdiómunkák és kortárs magyar novellák filmes adaptációi is szerepelnek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi címen lehet: kipakolunk2015@gmail.com.

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés