bezár
 

irodalom

2016. 12. 06.
Az Animus Kiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Animus Kiadó újdonságai Az Animus Kiadó karácsonyi megjelenései

Hahner Péter: 33 szerelmi háromszög a történelemben

 

Vajon miért érdekel bennünket, mit ettek, ittak, hogyan öltözködtek, kiket szerettek és kiket csaltak meg azok, akiknek történelemformáló tevékenységéről már annyi mindent tudunk? Túlzott kíváncsiság lenne az oka, vagy egyszerű pletykaéhség? Nem valószínű. A történelem hírességeinek szerelmi élete iránti érdeklődés úgy is értelmezhető mint ősi emberi igény a társadalmak élén álló vezetők alaposabb megismerésére. Márpedig hétköznapi szerepekben közelebb érezhetjük magunkhoz a nagyságokat, mint trónusaikon vagy minisztereik között, hadseregeik élén vagy politikai döntéseik meghozatala közepette.

A szerző e kötetben arra tesz kísérletet, hogy szerelmi életén keresztül mutassa be jó néhány történelmi személyiség pályafutásának főbb állomásait, s emlékezetes portrékat rajzoljon olyan emberekről, mint Frida Kahlo, Kleopátra, Nagy Péter, a Napkirály, Giuseppe Garibaldi, Sissi, Karl Marx vagy Eleanor Roosevelt.

Hahner Péter történész a Pécsi Tudományegyetem Újkortörténeti Tanszékének vezetője. Több francia és amerikai klasszikus történelmi művet és életrajzot ültetett át magyarra. Most megjelent könyve a huszadik önálló kötete. Korábbi munkái Franciaország és az Egyesült Államok történelmével foglalkoztak. A történelem iránt érdeklődők leggyakrabban a Rubicon című folyóiratban találkozhatnak írásaival.

Hahner Péter: 33 szerelmi háromszög a történelemben

3980 Ft

 

Håkan Nesser: Az utolsó csepp

 

Négy öreg barát óriási összeget nyer a lottón. Ünnepséget is csapnak, ám pár órával később egyiküket, Leverkuhnt a felesége holtan találja az ágyában. Huszonnyolc késszúrással végeztek vele. Kézenfekvő a feltételezés, hogy a nyeremény áll a háttérben. A nyomozást Münster felügyelő vezeti, mert Van Veeteren, hogy feltöltődhessen, jelenleg egy antikváriumban dolgozik. A brutális gyilkosságot két eltűnés követi: egy újabb lottónyertes csapattagnak, valamint Leverkuhn szomszédjának veszik nyoma. Egyre kuszábbak a szálak, és Münster, aki az áldozat múltjában kutat valami fogódzó után, hamarosan arra kényszerül, hogy a régi könyvek békés világát élvező Van Veeteren segítségét kérje.

Håkan Nesser: Az utolsó csepp

2980 Ft

 

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

 

A szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!

 

Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű dolgok vannak készülőben…

 

A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay pazar illusztrációkkal jeleníti meg J.K. Rowling varázslatos világát az immár klasszikus sorozat második kötetében.

 

…egyszerre légiesek és meseszerűek, varázslatosak és egyediek, újszerűek és mégis nagyon ismerősek.” (A Könyvesblog a Harry Potter és a bölcsek köve illusztrált kiadásának rajzairól)

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

6980 Ft

J.K. Rowling minden könyveladási rekordot megdöntő, többszörös díjnyertes Harry Potter-sorozatáért milliók rajonganak világszerte. 78 nyelvre fordították le, s a hét kötet mindeddig több mint 450 millió példányban talált gazdára. A regényfolyamból készült nyolc film ugyancsak óriási sikert aratott. Rowling három olyan könyvvel is gazdagította Harry Potter világát, amelyek teljes bevételét jótékony célra fordítják. A Comic Relief kezeli A kviddics évszázadai és a Legendás állatok és megfigyelésük című könyv – amely egy filmforgatókönyv megírásához is ihletet adott a szerzőnek - , a Lumos Foundation pedig a Bogar bárd meséi című kötet eladásaiból befolyó összegeket. Rowling közreműködött egy színdarab megalkotásában is, amelyet Harry Potter és az elátkozott gyermek címmel mutattak be a londoni West Enden 2016 nyarán. 2012-ben indult útjára a Pottermore nevű digitális vállalkozás, amelynek weboldalán Rowling új írásai is elérhetővé váltak, és ahol a látogatók mélyebb betekintést nyerhetnek a varázslók világába. Az írónő kifejezetten felnőtteknek írta Átmeneti üresedés című regényét, Robert Galbraith álnéven pedig bűnügyi regényeket is megjelentetett. J.K. Rowling a walesi herceg által adományozott Order of the British Empire kitüntetés mellett számos cím és díj birtokosa, így a Francia Becsületrendé és az Andersen-díjé. Valamennyit a gyermekirodalomért tett szolgálataiért kapta.

Jim Kay a Westminster Egyetemen tanult képzőművészetet. A diploma megszerzése után a Tate Britain Múzeum könyvtárának és levéltárának, valamint a Királyi Botanikus Kerteknek dolgozott. Önálló kiállítása után megkörnyékezte egy kiadó, és Kay szabadúszó illusztrátor lett. Közreműködött több tévé- és mozifilmben is. 2012-ben elnyerte a Kate Greenaway-díjat.  A teljes Harry Potter-sorozat illusztrálására szerződést kötött a  Bloomsbury kiadóval, s már az első kötet is óriási nemzetközi sikert aratott. A művész Northamptonshire-ben él a párjával és  örökbe fogadott agarával.

 

Nadia Hashimi: Kövek és gyöngyök

 

Rahíma alig serdül még, amikor egy deresedő szakállú, nagy hatalmú hadúrhoz kényszeríti kokainfüggő apja, negyedik feleségnek. Pedig a lány éppen csak felhagyott a fiúszereppel, amelyet lánytestvérei között kellett vállalnia egy ősi afgán szokás szerint. Sokáig egyetlen vigasza a családi legendárium egyik nőalakja, Sekíba, aki száz évvel ezelőtt ugyancsak férfiszerepbe kényszerült élete egy szakaszán: a sah háremét kellett őriznie. Sekíbának is el kellett szenvednie a szeretetnélküliséget és a rabszolgasorsot a nagycsaládban, ahová árván került. Ám a férfiak és az idősebb nőrokonok abszolút uralma alatt is ki mert állni jogaiért. Ez ad erőt a napjainkban élő Rahímának, akinek egy ponton már a puszta élete is kockán forog. De milyen esélyei lehetnek a kitörésre, a menekülésre, ha minden lépését figyelik? 

Két afgán nő sorsának alakulását követhetjük nyomon ebben a felkavaró regényben, mely közel hozza egy távoli kultúra hétköznapjait.

A Kövek és gyöngyök a kiadó új sorozatának első kötete. A SORSKÖNYVEK kötetei kihívásokkal teli, különleges életutakat, sorsokat mutatnak be hitelesen és fordulatosan.

Nadia Hashimi: Kövek és gyöngyök

3980 Ft

A New Yorkban született Nadia Hashimi szülei a szovjet invázió elől menekültek el Afganisztánból a hetvenes évek elején. Nadia a Brandeis Universityn szerzett diplomát közel-keleti tanulmányokból és biológiából. 2002-ben, a szüleivel járt először Afganisztánban, ami mindannyiuk számára keserédes élményekkel járt. Miután Nadia orvosi diplomát is szerzett, gyerekorvosként kezdett praktizálni Marylandben. Ez idő tájt kezdte el írni szülei és nagyszülei hazájában játszódó első regényét, amelyet most a magyar olvasó is kezébe vehet. A Kövek és gyöngyök hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind a nagyközönség körében, s azóta már az írónő második kötete is megjelent. Hashimi és férje négy gyereket nevel.

 

A. J. Kazinski: Szent szövetség

 

Eva úgy érzi, az élete teljesen összeomlott. Elvesztette a párját, Martint, és újságírói munkáját is. Egy pszichológus segítségével próbál túljutni a szörnyű időszakon, és különösebb lelkesedés nélkül, de munkába áll egy óvodában mint konyhai dolgozó. Megismerkedik az ötéves Maltéval, akinek édesanyja a királyi háznál dolgozik: udvarhölgy.  Egy napon a kisfiú becsempész Eva táskájába egy rajzot, ami a nő legnagyobb döbbenetére egy véres gyilkosságot ábrázol. Rövidesen kiderül, hogy a gyerek nagybátyja öngyilkos lett.  Az ügy felkelti Eva érdeklődését. Újságírói szimatát követve nyomozásba kezd, nem sejtve, mekkora bajt zúdít ezzel a fejére, hiszen kutatásai a dán királyi ház felé vezetik.

A. J. Kazinski: Szent szövetség

3980 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés