bezár
 

színház

2017. 10. 04.
Budapesten ülésezik az OISTAT
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesten tartja háromnapos vezetőségi ülését csütörtöktől szombatig a Szcenográfusok, Színháztechnikusok és Színházépítészek Nemzetközi Szervezete (OISTAT); ennek során a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) kétnapos konferencián látja vendégül az OISTAT képviselőit.

Az OISTAT 1968-ban alakult meg; a hét alapító tag között Magyarország is megtalálható, mára pedig a nemzetközi szervezet 5 földrész 53 országában van jelen - emlékeztet az MKE által az MTI-hez eljuttatott közlemény.
    

Szkéné színház

Tájékoztatásuk szerint a budapesti ülés alkalmából az OISTAT Magyar Központja nemzetközi előadóművészeti konferenciát szervez a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A konferencia egyik vezető témája a színházi háttérszakmák oktatásának helyzete, melyről kanadai és holland előadók mellett Fekete Péter miniszteri biztos is előadást tart.
    

Mint a közlemény kiemeli: további előadások lesznek hallhatók például a felújított barokk színpadgépészet használatáról mai produkciókban, az Operaház Eiffel próbacentrumának és műhelyházának terveiről, különleges vetítési felületekről vagy színház-építészeti hallgatói pályázatról. A konferencia résztvevői első kézből kaphatnak tájékoztatást a PQ (Praque Quadriennale) 2019 szcenikai-tervezői kiállítás szervezéséről, megújításáról is.
    

A szakmai közönség számára ingyenes konferenciát a Nagy Fruzsina jelmeztervező-tanár oktatási projektjében az MKE és a MOME diákjai által készített, Deadly Colours című előadás jelmezei kísérik, melyek a rendezvény alatt az aulában lesznek láthatók.
    

A konferencia és a tanácskozás résztvevőit gazdag magyarországi program várja. Többek között a Fővárosi Nagycirkusz vendégei lesznek a Rómeó és Júlia című előadásra, megnéznek egy kortárs táncdarabot a Trafóban, bejárják a felújítás miatt már bezárt Magyar Állami Operaházat, illetve ellátogatnak a gödöllői Királyi Kastélyba és annak barokk színházába. A program a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjében egy magyaros búcsúvacsorával zárul - közölte az MKE.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés