bezár
 

film

2009. 09. 22.
A TCM csatorna megfilmesíti a magyar nézők élményeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A TCM csatorna decemberi, Filmek és emlékek című összeállításában a magyar filmrajongó közönséget és közismert magyar személyiségeket kérdez filmes emlékeikről.
A minden idők legjobb filmklasszikusait vetítő TCM (Turner Classic Movies) csatorna pályázati felhívásban arra ösztönzi filmrajongó nézőit, hogy a decemberben műsorra tűzött Filmek és emlékek összállításból válasszák ki azt a filmet, amelyik a legnagyobb hatással volt gondolkodásukra, érzelmeikre, majd idézzék fel ehhez fűződő történeteiket, gondolataikat. A gondolati szabadság jegyében természetesen bármilyen filmet alapul vehetnek a pályázók, nemcsak a csatornán vetítetteket. Az öt legérdekesebbnek ítélt történetet/gondolatot a TCM felhasználja a Filmek és emlékek filmjeinek felvezetéseként.

A győztes pályázók a későbbiekben saját maguk is forgathatnak filmeket a nyeremény kézikamera segítségével. A csatorna 2009. október 15-ig várja a pályaműveket a  TCM Europe oldalán.
Kamarás Iván
A TCM azonban nemcsak a nézőközönség véleményére volt kíváncsi; ugyancsak a Filmek és emlékek évad filmjei közti szünetekben magyar közéleti személyiségek vallanak a filmekhez fűződő érzelmeikről, élményeikről, azokról a pillanatokról, vagy alkotásokról, amelyek meghatározták a mozihoz fűződő érzelmeiket, viszonyukat. A Filmek és emlékek forgatóstábja többek közt olyan meghatározó egyéniségekkel készített interjút, mint Kamarás Iván, Czeizel Endre, Karafiáth Orsolya vagy Palya Bea.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés