bezár
 

irodalom

2009. 11. 04.
Újraindulnak a Gólyavári esték
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sokesztendős szünet után, az ELTE Bölcsészettudományi Karának szervezésében egy új generáció számára új életre kelnek a Gólyavári esték. Az előadássorozat első előadója a Bolyai-díjas Ritoók Zsigmond professzor lesz.
2009. november 11-én 18 órakor, Ritoók Zsigmond Bolyai-díjas professzor ANTIGONÉ című előadásával egy régi hagyomány elevenedik fel az ELTE Bölcsészettudományi Karának Kampuszán.

A Gólyavári esték a 80-as és 90-es években a legkülönbözőbb természeti és társadalmi jelenségek magyarázatára születtek. Az ELTE Bölcsészettudományi Kara most humán előadások elindításával igyekszik feleleveníteni a nagymúltú Gólyavári esték hagyományát.

A havonta megrendezendő előadássorozaton a humán tudományok aktuális kérdéseiről tartanak előadást a hazai tudományos élet legelismertebb bölcsész professzorai.

A Gólyavári esték november 11-én 18 órakor kezdődő első előadásának helyszíne az ELTE BTK Múzeum körút 4. száma alatt lévő Gólyavár épülete.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés