bezár
 

art&design

2007. 05. 07.
Keleti Művészet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keleti Művészet Megjelent a Corvina Kiadói lexikon sorozata új kötete, a Keleti Művészeti Lexikon. A Lexikon több mint 1000 szócikkel és 500-nál több utalószóval mutatja be a török, a közel-keleti, az iráni, a közép-ázsiai, az indiai, a burmai, a thai, a laó, a kambodzsai, a vietnami, az indonéz, a tibeti, a kínai, a belső-ázsiai, a mongol, a koreai és a japán művészetet.
Ázsia művészetének átfogó bemutatására elsőként vállalkozik hazai lexikon. Az egyes területek művészetébe a hosszabb terjedelmű, enciklopédikus címszavak kínálnak bepillantást: a szerzők, az egyes témák kiváló hazai szakértői ezekben foglalták össze az egyes kultúrák, területek és vallások (iszlám, buddhista, hindu, dzsaina, bön, taoista, shinto stb.) művészetének történetét és alapfogalmait.

borítóMűvészeti lexikonként ikonográfiai típusok leírását, számos alkotó életművének bemutatását, a legjellegzetesebb műfajok, anyagok, tárgytípusok, technikák leírását, továbbá fontos, az adott kultúrákban és az európai művészetben használt fogalmak magyarázatát, valamint néhány jeles magyar utazó-gyűjtő és kutató adatait tartalmazza a kötet. A kapcsolatok és összefüggések megvilágítását szerteágazó utaló rendszer, valamint a kötet végén található szócikkjegyzék segíti.

A kötet szerzői: Bincsik Mónika, Cseh Éva, Fajcsák Györgyi, Gerelyes Ibolya, Kardos Tatjána, Kelényi Béla, Nagy Ildikó, Renner Zsuzsanna, Szántó Iván, Vinkovics Judit.

[a]http://www.corvinakiado.hu/[text]A kiadó honlapja[/a]
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés