bezár
 

irodalom

2019. 10. 04.
OGM fotónapló – 2019. szeptember
Paint it black
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megyek egy tüntetésre, mi, utasok fogunk tiltakozni a MÁV ellen, mert szar. Amióta egyszer egy bliccelőt alakítottam a Máv-Start Zrt. egyik plakátján, komolyan veszem az ilyesmit és kíváncsi vagyok, mire képes a normális szolgáltatásra vágyó utazóközönség. A Keletinél a troli forgalmi okok miatt nem tud beállni a megállójába, ami kész mázli, mert leszállás után egyből megpillantom ezt a hálóban vergődő tengeri halat. 

A pesti abszurd megint meglep egy gyöngyszemmel, a hal egy kirakatban fuldoklik a köré tekert nejlonban, ez már önmagában is fotótéma, egy hónapokkal ezelőtt becsődölt bolt kirakatában pláne. A magyarság tengerérzése, jut eszembe önkéntelenül, de az más, ne kalandozzunk el ennyire. Figyeljük meg inkább a feliratot ott lent, igen, a bal oldalon. Ehhez érdemes lenne bevárni ide valami nagyon nem magyart, nem? De, már jön is egy srác, csupa pigment a bőre, mintha az egész ember csak pigmentből lenne, Ivory Black, pont pár napja kaptam egy tubus pigmentben gazdag fekete olajfestéket, tessék, nincsenek véletlenek, illetve csak azok vannak. Csak hogy még szájbarágósabb legyen ez a szöveg, tehát jön egy néger – ami mellesleg egy létező magyar fotós szakzsargon, nézz utána bátran –, akkor ez már elég hatásos fotó. Mehetek tüntetni.

Oláh Gergely Máté - Paint it black

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

Chrétien de Troyes Lancelot című regényének bemutatója
Turbuly Lilla Alaszkai-öböl című novelláskötetének bemutatója
irodalom

Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin
2020. szeptember 17-20.
irodalom

Huszonegyedik #15 Huszonegyedik #15
A jövőből jövő lövő

Más művészeti ágakról

art&design

Létjel-aktualizáció Létjel-aktualizáció
A magyar performansz története 1966–2018 (2): 1968, Bauer Sándor (1969), Galántai György és a Balatonboglári Kápolnaműterem (1970–73), Hajas Tibor (1974–79)
Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon
Interjú Muszatics Péterrel, a Veszprém-Balaton Filmpiknik programigazgatójával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés