bezár
 

irodalom

2019. 10. 04.
OGM fotónapló – 2019. szeptember
Paint it black
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megyek egy tüntetésre, mi, utasok fogunk tiltakozni a MÁV ellen, mert szar. Amióta egyszer egy bliccelőt alakítottam a Máv-Start Zrt. egyik plakátján, komolyan veszem az ilyesmit és kíváncsi vagyok, mire képes a normális szolgáltatásra vágyó utazóközönség. A Keletinél a troli forgalmi okok miatt nem tud beállni a megállójába, ami kész mázli, mert leszállás után egyből megpillantom ezt a hálóban vergődő tengeri halat. 

A pesti abszurd megint meglep egy gyöngyszemmel, a hal egy kirakatban fuldoklik a köré tekert nejlonban, ez már önmagában is fotótéma, egy hónapokkal ezelőtt becsődölt bolt kirakatában pláne. A magyarság tengerérzése, jut eszembe önkéntelenül, de az más, ne kalandozzunk el ennyire. Figyeljük meg inkább a feliratot ott lent, igen, a bal oldalon. Ehhez érdemes lenne bevárni ide valami nagyon nem magyart, nem? De, már jön is egy srác, csupa pigment a bőre, mintha az egész ember csak pigmentből lenne, Ivory Black, pont pár napja kaptam egy tubus pigmentben gazdag fekete olajfestéket, tessék, nincsenek véletlenek, illetve csak azok vannak. Csak hogy még szájbarágósabb legyen ez a szöveg, tehát jön egy néger – ami mellesleg egy létező magyar fotós szakzsargon, nézz utána bátran –, akkor ez már elég hatásos fotó. Mehetek tüntetni.

Oláh Gergely Máté - Paint it black

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)
irodalom

Hullaszagról, frissességről Hullaszagról, frissességről
Újabb válasz Nényei Pálnak

Más művészeti ágakról

színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés