bezár
 

irodalom

2020. 02. 08.
Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi a Kis Présházban
Retrospektív képgaléria
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Január 15-én Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi voltak a Kis Présház vendégei. A Szépírók Társasága két tagjának szerzői estjén, amely hagyományteremtő jelleggel indult a Prae kávézójában, készülő közös munkájukról, a Hullámzó horizontról kérdezte a szerzőpárost L. Varga Péter.

A regény egy Amerikából Magyarországra visszaemigráló lány történetét meséli el New Yorktól Budapestig a kilencvenes években, az elbeszélés a tervek szerint megérzékíti majd a rendszerváltás utáni főváros miliőjét, hangulatát és nyelvét. Az amerikai minimalista poétikának a honi prózanyelvvel történő találkozása várhatóan izgalmas konstellációt eredményez, nem utolsósorban a közelmúlt megjelenítésének nyelvi kihívásai révén.

A közös projekt mellett mindkét szerző saját munkáin is dolgozik, ezekből is hallhattunk részleteket. Garaczi új prózája a közeljövő Magyarországán, a 8K-s televíziók korában játszódik, arról azonban, hogy miként fog kinézni ennek a Magyarországnak a társadalmi-politikai környezete, még nem tudunk biztosat.  

Támogató: a Szépírók Társasága.

Zsolnai Péter fotógalériáját az estről alább megtekinthetik. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés