bezár
 

irodalom

2020. 02. 08.
Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi a Kis Présházban
Retrospektív képgaléria
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Január 15-én Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi voltak a Kis Présház vendégei. A Szépírók Társasága két tagjának szerzői estjén, amely hagyományteremtő jelleggel indult a Prae kávézójában, készülő közös munkájukról, a Hullámzó horizontról kérdezte a szerzőpárost L. Varga Péter.

A regény egy Amerikából Magyarországra visszaemigráló lány történetét meséli el New Yorktól Budapestig a kilencvenes években, az elbeszélés a tervek szerint megérzékíti majd a rendszerváltás utáni főváros miliőjét, hangulatát és nyelvét. Az amerikai minimalista poétikának a honi prózanyelvvel történő találkozása várhatóan izgalmas konstellációt eredményez, nem utolsósorban a közelmúlt megjelenítésének nyelvi kihívásai révén.

A közös projekt mellett mindkét szerző saját munkáin is dolgozik, ezekből is hallhattunk részleteket. Garaczi új prózája a közeljövő Magyarországán, a 8K-s televíziók korában játszódik, arról azonban, hogy miként fog kinézni ennek a Magyarországnak a társadalmi-politikai környezete, még nem tudunk biztosat.  

Támogató: a Szépírók Társasága.

Zsolnai Péter fotógalériáját az estről alább megtekinthetik. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szvoren Edina: Nincs, és ne is legyen (Magvető, 2019.)
irodalom

Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I. Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I.
A szerző előadásában
Török Irodalmi lakomák: Afaq Masud Szabadság

Más művészeti ágakról

Mesék a Kolibriből a járvány idején
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés